EVO KAKO DA VAS MAJSTORI NE ODERU SA CENAMA USLUGA! Na ove stvari obratite POSEBNU PAŽNJU, a jedno NIKAKO NE RADITE
Majstor, Foto: Espreso, Profimedia

VAŽNO JE DA OVO IMATE NA UMU

EVO KAKO DA VAS MAJSTORI NE ODERU SA CENAMA USLUGA! Na ove stvari obratite POSEBNU PAŽNJU, a jedno NIKAKO NE RADITE

Ponovo podsećamo čitaoce na najvažnije detalje iz Zakona o zaštiti potrošača koje bi trebalo imati na umu pre nego što angažujete majstora

Objavljeno:

Opet stižu pitanja kako rešiti problem sa majstorima koji odlažu posao, a traže novac unapred, ne urade posao po dogovoru, a onda ne žele da prime reklamaciju ili dođu ponovo.

Ponovo podsećamo čitaoce na najvažnije detalje iz Zakona o zaštiti potrošača koje bi trebalo imati na umu pre nego što angažujete majstora.

Prvo pravilo je da proverite da je majstor koga angažujete uredno registrovan preduzetnik, jer vam od toga zavisi sve, pa i to da se žalite ako niste zadovoljni. Uvek pitajte da li naplaćuje dolazak i nemojte da plaćate uslugu dok posao ne bude završen. Uvek se na vreme raspitajte koliko košta rad, a koliko materijal i saznajte ko obezbeđuje neophodni materijal.

Uporedite cene sa ostalim majstorima na tržištu. Važno je da tokom radova budete prisutni i pitate sve što vam nije jasno, jer vi odlučujete da li će on obaviti i dodatne radove ako se pojavi potreba za tim.

Majstor
Majstor foto: Himalayan Pics / Caia Image / Profimedia

Кada majstor koga ste vi odabrali obavi posao i vi pristanete da platite cenu za koju smatrate da je neuobičajeno visoka – nemate osnova da se bilo kome žalite, što ne znači da ne možete da reklamirate uslugu ukoliko je loše obavljena.

Svaki majstor koji ima radnju mora da na vidnom mestu istakne cenovnik usluga, a onaj koji dolazi na vaš poziv mora da vam pokaže cenovnik usluga pre nego što otpočne sa radom.

Bonus video:

01:54

EVO KOJA STOLARIJA JE NAJBOLJA ZA ENERGETSKU EFIKASNOST! Majstor: Sve ima prednosti i mane, ali preporučuju se OVA prozorska okna

(Espreso/ Politika/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.