STIŽE NOVA POMOĆ ZA OVE PENZIONERE U SRBIJI: Evo ko ima pravo na nju i kako možete da se prijavite
Penzioneri, Foto: beta dragan gojić

PENZIONERI

STIŽE NOVA POMOĆ ZA OVE PENZIONERE U SRBIJI: Evo ko ima pravo na nju i kako možete da se prijavite

Penzioneri se prijavljuju opštinskim udruženjima koja će formirati komisije

Objavljeno:

Savez penzionera realizuje akciju, uz sredstva Fonda PIO, podele paketa solidarnosti koje će u narednom periodu dobiti oko 55.000 najugroženijih penzionera.

Prijava je počela danas i trajaće do 29. aprila u svim opštinskim penzionerskim udruženjima, kazao je sekretar Saveza penzionera Dragan Petković.

Osnovni kriterijum je da penzija ne prelazi 21.776 dinara a takvih je u Srbiji oko 400.000.

Međutim, među njima je najbrojnija grupa poljoprivrednih penzionera, vlasnika zemljišta, čije socijalne karte još nisu poznate, ukazuje Petković.

1 / 6 Foto: Nebojša Mandić

Paketi će sadržati osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu a njihova veličina i sastav biće prilagođeni svakom korisniku, odnosno njegovom imovnom stanju.

Penzioneri se prijavljuju opštinskim udruženjima koja će formirati komisije a one će zatim odlučiti, odnosno proceniti, ko će pakete dobiti, poznajući stanje na terenu.

U svakom slučaju, cilj je da paketi solidarnosti stignu do najugroženijih penzionera, onih kojima su najpotrebniji, pa će se, tako, gledati i da li je u pitanju samohrana osoba, zatim godine starosti, zdravstveno stanje i slično, kaže Petković.

On je najavio da će podela prvih paketa krenuti 20. maja, a da je plan da se ceo proces širom Srbije završi za mesec dana, do 20. juna.

Kako su najavili iz Saveza penzionera, u planu je da do kraja godine bude sprovedena, takođe uz pomoć sredstava Fonda PIO, još jedna podela paketa solidarnosti najugroženijim penzionerima.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.