KOLIKO ĆE KOŠTATI REGISTRACIJA ELEKTRIČNOG TROTINETA? Evo koja dokumenta su vam potrebna
Električni trotinet, Foto: EPA GEORGI LICOVSKI

LAKA ELEKTRIČNA VOZILA

KOLIKO ĆE KOŠTATI REGISTRACIJA ELEKTRIČNOG TROTINETA? Evo koja dokumenta su vam potrebna

U slučaju oštećenja ili uništenja nalepnice, po zahtevu se može izdati nova

Objavljeno:

Cena izdavanja nalepnice za laka električna vozila odnosno trotinete iznosi 1.560 dinara, dok je cena obrasca nalepnice 500 dinara. Ova stavka propisana je u Uredbi o dopunama Uredbe o cenama usluga koje vrši Agencija za bezbednost saobraćaja.

Građani svoja laka električna vozila (konkretno, električne trotinete) mogu registrovati do 15. juna, jer će od tog datuma samo registrovani e-dvotočkaši moći da učestvuju u saobraćaju.

Kako je ranije propisano Pravilnikom o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila, svako ko poseduje ovaj električni dvotočkaš moraće da podnese zahtev za izdavanje nalepnice.

1 / 3 Foto: AP Photo/Santi Donaire

U zahtevu za izdavanje nalepnice treba navesti lične podatke (ime i prezime, JMBG, datum rođenja, mesto rođenja), podatke o prebivalištu (mesto, poštanski broj, ulica i kućni broj, telefon, e-mail), kao i podatke o lakom električnom vozilu(marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina, masa praznog vozila).

Uz zahtev se mora dostaviti i tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, iz koje se može utvrditi marka vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Takođe, uz nju je potrebno dostaviti i fotokopiju ili očitanu ličnu kartu, popunjenu i potpisanu izjavu na posebnom obrascu, ali i dokaz o uplaćenoj naknadi na ime izdavanja nalepnice za laka električna vozila. Prilikom obrade zahteva, na tehničkoj dokumentaciji, koja je sastavni deo obavezne dokumentacije, upisuje se serijski broj nalepnice, datum izdavanja, potpis lica koje izdaje nalepnicu, dok će se dijagonalno preko prednje strane stavljati pečat sa oznakom "Izdata nalepnica".

U slučaju oštećenja ili uništenja nalepnice, po zahtevu se može izdati nova.

Bonus video:

01:26

VOZIO TROTINET NA AUTO-PUTU, MORAJU BITI SVESNI SVOJE ULOGE Koković žestoko osudio: Ovo su kazne u izmenjenom zakonu!

(Espreso / Nova ekonomija / Katarina Pantelić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.