EVO ZBOG ČEGA TROŠIMO MNOGO PARA: Izbegavajte ove "TRIKOVE ZA ŠTEDNJU", stručnjak smatra da su oni loši za vaš DŽEP
Novčanik, Foto: Fabio Alcini / Panthermedia / Profimedia

štednja

EVO ZBOG ČEGA TROŠIMO MNOGO PARA: Izbegavajte ove "TRIKOVE ZA ŠTEDNJU", stručnjak smatra da su oni loši za vaš DŽEP

Stručnjak otkriva kako zbog trikova za štednju više trošimo

Objavljeno:

Troškovi života rastu i utiču na kućne budžete mnogih, te se oni odlučuju na različite načine štednje. Iako mnogi stručnjaci dele savete o tome kako da uštedite i novac i energiju, ponekad vas oni zapravo mogu dovesti do veće potrošnje na duže staze.

Stručnjak za štednju, Džejson Higs iz Bountiija, objasnio je da postoji tri "trika" za uštedu novca koji kasnije mogu više da vas koštaju. Pogledajte koji su prema njegovom mišljenju:

Kupovina jeftine verzije

Ekonomični proizvodi smanjuju vaše troškove, ali oni su često nižeg kvaliteta, što znači da je potreba za čestim popravkama ili zamenama veća od početne uštede. Ako kupujete nešto što treba da traje, kao što je elektronski uređaj ili uređaj, često je mnogo pametnija ideja da uložite veću investiciju u kvalitetan proizvod. Mogućnost plaćanja na rate je dobra opcija, savetuje stručnjak za Dejli Star.

"Povoljne ponude"

"Kupovina artikala na veliko može da znači da pojedinačna cena svakog artikla drastično padne, ali to nije slučaj u svim prodavnicama. Glavna opasnost masovne kupovine je da ćete dobiti previše, a predmeti će početi da ističu pre nego što možete da ih iskoristite. Ako bacate hranu, bacate tu štednju", objasnio je Džejson Higs.

Radite sopstvene popravke

Popravke u domu znaju da budu skupe, te se neki odlučuju da zasuku rukave i sami uzmu stvar u svoje ruke. Ali "uradi sam" projekti, ističe stručnjak, predstavljaju rizik ako niste upoznati sa materijom ili vam nedostaju odgovarajući alati i mere bezbednosti. Ako niste sigurni šta radite, cena popravke može da vas izađe skuplje nego da platite majstora.

Bonus video:

01:34

OTKRIVENO KOLIKI NOVAC BI UŠTEDELI POLJOPRIVREDNICI UKOLIKO ZADRŽE SVOJE PRAVO! Stručnjaci bez dileme: Nemačka je ponižena država

(Espreso/Mondo/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.