OVA SRPSKA BANJA SVAKE GODINE SVE POPULARNIJA! Smeštaj već od 20 evra, a ovaj period je najidealniji za posetu!
Sokobanja, Foto: Nebojša Mandić

prirodno lečilište

OVA SRPSKA BANJA SVAKE GODINE SVE POPULARNIJA! Smeštaj već od 20 evra, a ovaj period je najidealniji za posetu!

U najpopularnijoj banji u Srbiji smeštaj od 20 evra

Objavljeno:

Jedna od najposećenijih i najlepših turističkih destinacija u Srbiji svakako je Sokobanja. Krasi je netaknuta priroda, smeštena je u jugoistočnom delu Srbije. Veliki broj turista iz zemlje i inostranstva tokom cele godine boravi u ovoj banji. Ova poznata destinacija nudi mir, opuštanje, ali ono što je najvažnije vrlo je korisna za zdravlje.

Od početka godine Sokobanju posetilo preko 40.000 ljudi

Klima u Sokobanji je pod snažnim uticajem kontinentalnih vazdušnih masa, koje struje iz pravca zapada, istoka i juga. Prosečna temperatura vazduha u Sokobanji na godišnjem nivou je oko 10 stepeni. Vreme u Sokobanji trenutno je pravo prolećno i sada je jedan od idealnijih perioda godine za posetu ovoj banji kada je o vremenu reč. Temperature se kreću od 9 do 19 stepeni u proseku u narednih sedam dana.

Sokobanja je udaljena od Beograda oko 220 kilometara, odnosno oko 2 sata i 30 minuta vožnje kolima. Posetioci ovde vrlo često dolaze zbog netaknute prirode, slapova brze, čiste vode koji se spuštaju poput galopirajućeg vodopada niz strme stene i litice, čistog vazduh, bogate istorije...

Stranci poludeli za Sokobanjom, dolaze i zbog lečenja i zbog rekreacije

Ono po čemu je zapravo najpoznatija jeste po termalnim izvorima lekovite vode i termomineralnog blata koje se koristi za terapiju i lečenje određenih zdravstvenih stanja. Voda iz ovih izvora obiluje mineralima poput kalcijuma, magnezijuma, sumpora i drugih elemenata koji imaju blagotvorne efekte na kožu, mišiće i disajne puteve. Zahvaljujući ovim lekovitim svojstvima, banja je posebno pogodna za tretiranje reumatskih problema, kožnih bolesti, ali i respiratornih tegoba. Posebno je poznata po lečenju dece sa respiratornim problemima.

Već godinama se ova banja ističe među banjama u Srbiji, a naročito je interesantna strancima, koji čak dolaze i samo da uživaju u prirodnim lepotama. Prema poslednjim javnim podacima, za prvih pet meseci ove godine Sokobanju je posetilo više od 5.000 stranaca.

Sokobanja
Sokobanjafoto: Printscreen / Youtube / Lepote naše Srbije

Neka od oboljenja koja se leče u ovoj banji su:

  • Bolesti disajnih puteva
  • Stanje posle povrede
  • Oboljenja nervnog sistema
  • Reumatski problemi
  • Sokobanja poznata i po mnogobrojnim aktivnostima

Planinarenje, biciklizam i pešačenje kroz prelepe pejzaže pružaju jedinstveno iskustvo povezivanja sa prirodom, i to je ono po emu je Sokobanja takođe poznata i po čemu se izdvaja od drugih banja u Srbiji.

Posetioci Soko Banje takođe imaju priliku da uživaju u bogatom kulturnom nasleđu ovog regiona. Folklorne manifestacije, tradicionalni događaji i lokalna kuhinja omogućavaju upoznavanje sa srpskom kulturom i običajima. U blizini banje nalaze se i kulturno-istorijski spomenici, poput manastira i tvrđave, koji predstavljaju još jedan interesantan aspekt ove destinacije.

Tu je takođe i širok spektar izletišta koje vredi posetiti. Najpoznatije i najposećenije je Leptarija, koje je od centra udaljeno oko 2 kilometra. Za svaku preporuku su pešačke ture, koje obično kreću od centra grada do istorijskog dela, biciklizam, pecanje i planinarenje, a to je što ovu turističku atrakciju posebno ističe među banjama u Srbiji.

Smeštaj u Sokobanji od 20 evra

U Sokobanji posetiocima je na raspolaganju više vrsta smeštaja, od luksuznih hotela do tradicionalnih seoskih kuća. Gostoljubivost lokalnog stanovništva doprinosi osećaju dobrodošlice i topline koji se oseća tokom boravka u ovom mestu.

Smeštaj u Sokobanji kreće se od 20 evra u apartmanima. Kolibe koje nude i doručak kreću se oko 30 evra. Prenoćište u vilama sa bazenom i drugim rekreativnim uslugama kreće se oko 50 evra po smeštajnoj jedinici. Hoteli koštaju oko 100 evra po osobi, a u ovaj iznos uglavnom uključen je i doručak i mogućnost korišćenja fitnes i velnes centra.

Sokobanja
Sokobanjafoto: Printscreen/Youtube/BELGRADE SERBIA LIVE WALKING

Za 24 evra evra u Sokobanji moguće je iznajmiti apartman od 40 kvadrata. Ovaj smeštaj ima spavaću sobu, kuhinju, dnevnu sobu i kupatilo, terasu, a cena važi samo za jednu osobu. Za svaku narednu osobu koja bi boravila u ovom apartmanu, cena je za dva evra viša.

Smeštaj u vili sa bazenom za jednu osobu košta 50 evra, dok je za dve osobe samo 3 evra više. Ovo je faktički apartman u velikoj vili, a bazen je zajednički za sve posetioce smeštajne jedinice. Apartman ima zasebnu kuhinju, sobu i kupatilo kao i terasu, a domaćin nudi i besplatan parking.

Za razliku o prethodnog tipa smeštaja hotelski smeštaj je znatno skuplji ali i nudi mnogo više. Prema aktuelnoj ponudi jednog hotela noćenje za jednu osobu iznosi 100 evra, dok je za dve osobe ono oko 180 evra. Cifra je manja i ukoliko se smeštaj uzima na više dana, pa tako recimo 5 noćenja za dve osobe ukupno iznosi 500 evra. U ovu cenu uključen je i doručak i besplatan parking, a boravak i jednog deteta je besplatan.

Bonus video:

05:05

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.