ISTRAŽIVALI SMO CENE NEKRETNINA NA POPULARNIM MESTIMA KOD NAS I NIJE NAM DOBRO: Na jednoj planini samo luks
Nekretnine, Foto: beta sava milakov, Dado Đilas, Printscreen/Halo oglasi.rs, Nebojša Mandić

PAPRENO

ISTRAŽIVALI SMO CENE NEKRETNINA NA POPULARNIM MESTIMA KOD NAS I NIJE NAM DOBRO: Na jednoj planini samo luks

Cene nekretnina na omiljenim turističkim destinacijama nisu baš najpristupačnije za svačiji džep

Objavljeno:

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) tokom 2023. godine Kopaonik je bio ubedljivo najpopularniji kada je u pitanju kupovina apartmana, pa su tamo prodata čak 332 apartmana. Divčibare su sledeće na listi sa 233 novih vlasnika, a zatim Veliko Gradište sa 118 prodatih apartmana, Čajetina sa 73 i Vrdnik sa 54.

Pomama za apartmanima van grada kao i vikendicama širom Srbije krenula je još za vreme karantina tokom pandemije korona virusa. Ipak, trend se nastavio do danas, a cene kvadrata na nekim planinama i srpskim banjama mogu se gotovo izjednačiti sa cenom kvadrata u Beogradu.

Kada su vikendice u pitanju, cene su ipak nešto pristupačnije, pa ćemo se u nastavku baviti omiljenim destinacijama za odmor u našoj državi.

Kopaonik

Prvi na listi je Kopaonik koji je i najtraženiji među kupcima, ali nije baš i nsjpristupačniji. Naime, kako smo se uverili na oglasima, kvadrat apartmana na Kopaoniku ne može se naći ispod 1.200, 1.300 evra. Cene variraju sve do neverovatnih 7.000 evra po kvadratu! U galeriji možete pogledati detaljnije.

1 / 11 Foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

S druge strane, kada su u pitanju kuće i vikendice, stvar je znatno drugačija. Na oglasima smo pronašli kuću čiji kvadrat se ceni 583 evra i koja je u prililčno dobrom stanju, ali naravno, ima i skupljih. Ipak, kuća mnogo veće kvadrature od apartmana na Kopaoniku, a ukupna cena na kraju identična, pa sad, šta se kome više isplati.

1 / 5 Foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Zlatibor

Prosečna cena kvadrata na ovoj planini koja je iz godine u godinu sve urbanizovanija i jedna je od naprvlačnijih destinacija kako za domaće, tako i za strane turiste, iznosi oko 1.300 evra.

Kada su u pitanju apartmani, cene variraju od 1.100 pa do 3.000 evra po kvadratu. S obzirom da je u pitanju manja kvadratura, apartman na Zlatiboru može se pronaći između 50.000 i 60.000 evra, a ako budete imali malo više sreće možete proći i jeftinije. Detaljnije ponude sa oglasa pogledajte u galeriji.

1 / 10 Foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Cena kvadrata za kuće i vikendice na Zlatiboru ne razlikuje se puno u odnosu na apartmane, identično je. Međutim, kako smo primetili, u ponudi su uglavnom veće kuće koje imaju veliku kvadraturu, pa je za razliku od Kopaonika, mnogo veća investicija priuštiti kuću na ovoj planini.

1 / 5 Foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Divčibare

Naselje Divčibare na planini Maljen definitivno je destinacija koja je poprilično zapostavljena od strane turista. To je još uvek jedna mirna planina koja je idealna za ljubitelje prirode, ali iz godine u gosinu postaje čest izbor za kupce.

Na ovoj lokaciji, prosečna cena apartmana u starogradnje iznosi 1.280 evra po kvadratu. Cene kvadrata, inače, variraju od 460 do 3.000 evra. Pogledajte u galeriji detaljnije.

1 / 7 Foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Pogledajte i kakve su cene kada su u pitanju kuće i vikendice na ovoj lokaciji.

1 / 5 Foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Kosmaj

Iako Kosmaj nije na listi najtraženijih lokacija za kupovinu nekretnina, ova planina koja je na samo sat vemena vožnje od Beograda tek je u procesu urbanizacije, Polako, ali sigurno iz godine u godinu niču novi luksuzni kompleksi na ovoj planini koja je prava oaza mira.

Inače, na ovoj planini apartmani su tek u izgradnji pa ih i nema nešto preterano u ponudi, ali cene nisu ispod 1.500 evra po kvadratu.

1 / 4 Foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Mnogo popularnije su luskuzne kuće, velike kvadrature, modernog dizajna i mnoge imaju privatne bazene, ali su veoma na ceni. Na Kosmaju gotovo da nema kuće ispod 1.000 evra po kvadratu, a cena se kreće do 2.000. Ipak, uglavnom sve kuće su prilično velike kvadrature pa je i krajnja cena paprena. Pogledajte u galeriji kakve kuće su trenutno na oglasima.

1 / 10 Foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Vrnjačka Banja

Pored planina, Srbi se neretko za odmor odlučuju da posete banje. Mnogi koji imaju tu mogućnost traže i nekretnine u našim banjama, a jedna od najtraženijih je definitivno Vrnjačka Banja. Cena kvadrata za apartmane u ovoj banji kreće se od 980 do 2.500 evra. Pogledajte u galeriji neke od ponuda.

1 / 9 Foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Takođe, prodaju se i kuće, mahom u okolini banje, ali ima i onih u samom centru. Cene se kreću od nešto više od 300 evra pa do 1.300 evra po kvadratu u zavisnosti od lokacije.

Vrdnik

Vojvođansko selo na obroncima Fruške Gore sve više privlači pažnju kako investitorima tako i kupcima. Tu se nalazi popularna banja koju turisti obožavaju.

Na ovoj lokaciji, apartmani su se prodavali po prosečnoj ceni od 1.200 evra po kvadratu, ali cene variraju od 970 do 3.000.

1 / 3 Foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Što se tiče kuća, na oglasima smo naišli na kuće čije cene se kreću od 300 pa do vrtoglavih 4.500 evra po kvadratu, pogledajte u galeriji.

1 / 9 Foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Veliko Gradište

Veliko Gradište primamljivo je najviše po Srebrnom jezeru koje se tamo nalazi.

Prosečna cena kvadrata na ovoj lokaciji iznosi oko 900 evra, dok cene variraju od 250 do 1.700.

1 / 7 Foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Bonus video: JEDINI SAJT ZA NEKRETNINE KOJI ĆE VAM IKADA TREBATI: Najveća ponuda, najbolji oglasi, procena fer cene, agencije od poverenja

02:41

JEDINI SAJT ZA NEKRETNINE KOJI ĆE VAM IKADA TREBATI: Najveća ponuda, najbolji oglasi, procena fer cene, agencije od poverenja

(Espreso/Dijana Spasov)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.