UPRAVO SE OGLASIO DIREKTOR PIO FONDA, RELJA OGNJENOVIĆ: Važne informacije za veliki broj penzionera
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

PENZIONERI

UPRAVO SE OGLASIO DIREKTOR PIO FONDA, RELJA OGNJENOVIĆ: Važne informacije za veliki broj penzionera

Fond dostavlja spiskove penzionera rehabilitacionim centrima i realno je da već krajem marta iz banja počnu da pozivaju prve penzionere na rehabilitaciju

Objavljeno:
Ana Petrović

Direktor PIO fonda, Relja Ognjenović, oglasio se na svom Instagram nalogu i podsetio penzionere da je danas objavljena konačna rang-lista korisnika koji su ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju.

Podsetimo, danas su na oglasnim tablama organizacija korisnika penzija, odnosno Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije „Nezavisnost”, i oglasnim tablama svih organizacionih jedinica Fonda PIO objavljene konačne rang-liste korisnika penzija koji su ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju u banjama Srbije.

Rok za žalbe je bio od 4. do 8. marta.

Od gotovo 60.000 korisnika koji su se prijavili, 22.089 penzionera je ostvarilo pravo. U ovaj broj uključeni su i pratioci za korisnike nege i pomoći drugog lica, odnosno za korisnike kojima je neophodna pratnja tokom rehabilitacije.

1 / 7 Foto: Beta/Dragan Gojić

Nakon objavljivanja konačnih rang-lista sledi sklapanje ugovora između Fonda PIO i rehabilitacionih centara, a Fond će uputiti obaveštenja korisnicima koji su ostvarili pravo, sa informacijom za koju banju su opredeljeni (od tri željene banje koje su u prijavi naveli) i koje terapijske usluge, odnosno fizikalne procedure će dobiti u banji. Svaka banja svakom korisniku mora da pruži ugovorene usluge, što podrazumeva lekarski pregled pri prijemu u banju, najmanje tri adekvatne terapije i nadzor lekara 24 sata tokom ukupnog boravka u banji.

Istovremeno, Fond dostavlja spiskove penzionera rehabilitacionim centrima i realno je da već krajem marta iz banja počnu da pozivaju prve penzionere na rehabilitaciju. O terminu korišćenja rehabilitacije, u smislu eventualnog pomeranja datuma u odnosu na predlog banje, zbog objektivnih okolnosti, penzioneri se dogovaraju direktno sa banjom.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.