NAPOKON PALA CENA NAJTRAŽENIJEG PROIZVODA U DECEMBRU: Domaćice ga plaćale 2.000 dinara za kilogram
Pijaca, Foto: Emilija Jovanović

pala cena

NAPOKON PALA CENA NAJTRAŽENIJEG PROIZVODA U DECEMBRU: Domaćice ga plaćale 2.000 dinara za kilogram

Mnogim domaćicama se smrklo kada su zbog pripreme žita, torti i kolača morale da izvdoje i do 2.000 dinara

Objavljeno:

Kako su sada svi praznici iza nas, cena oraha na beogradskim pijacama spustila se na prihvatljiv nivo, te sada može da se pazari kilogram i za 900 dinara, što je za 1.100 dinara manje nego u jeku sezone slava.

Na pijačnim tezgama orahe možete da pronađete u rasponu od 900 do 1.200 dinara, u zavisnosti od trgovca i načina na koji je formirao cene.

Kako je prošle godine nastupila nestašica ovog popularnog voća po prodavnicama, oni koji su, ipak, uspeli da ih nabave, tada su u velikoj meri podigli cene istih, jer je bila prava sreća naleteti na njih u trgovinama.

Orasi
Orasifoto: Tamara Trajković

Mnogim domaćicama se smrklo kada su zbog pripreme žita, torti i kolača morale da izvdoje i do 2.000 dinara samo za kilogram ovog koštunjavog voća, dok im je sad dobra prilika da prikupe zalihe.

Trgovci se bogatili u sezoni slava

Početkom oktobra 2023. godine, kilogram oraha je mogao da se nađe za nešto manje od 1.000 dinara, dok su trgovci samo mesec dana kasnije odlučili da iznos podignu na 2.000.

Kako je prošle godine nastupio slabiji rod, ponuda ovog koštunjavog voća bila je jako loša, a nije bilo ni otkupljivača. Mnogi prodavci su iskoristili priliku da se tada i okoriste.

Bonus video:

00:51

OVAKO KAKO SE ČISTI KOKOS! Za tili čas dobijete ukusnu poslasticu! (VIDEO)

(Espreso / Kurir, Tamara Barbuzan/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.