Niška novogradnja rame uz rame sa Beogradom i Novim Sadom: Ovo su cene, najbolje lokacije i preporuke
Projada stanova Niš, Foto: Sasomange.rs/Bulevar nekretnine Niš

promo

Niška novogradnja rame uz rame sa Beogradom i Novim Sadom: Ovo su cene, najbolje lokacije i preporuke

Postoje različita naselja, a popularnost svakog može varirati u zavisnosti od različitih faktora kao što su lokacija, infrastruktura, dostupnost usluga, i druge karakteristike

Objavljeno:

Niš je grad koji aktivno sprovodi urbanističke projekte i beleži značajan razvoj, što ga stavlja odmah iza Beograda i Novog Sada po tom pitanju. Posvećen je modernizaciji i unapređenju infrastrukture, kao i sprovođenju urbanističkih projekata koji doprinose celokupnom razvoju grada, ali istovremeno čuva svoju originalnost i specifičnost.

Samim tim je i popularna lokacija za život. Postoje različita naselja, a popularnost svakog može varirati u zavisnosti od različitih faktora kao što su lokacija, infrastruktura, dostupnost usluga, i druge karakteristike.

Centralne gradske lokacije poput Palilule, Crvenog pevca i Bulevara Nemanjića su trenutno najpopularnije za život.

“U tim delovima se nalaze fakulteti kao i novoizgrađeni tržni centar Delta. Te lokacije su i najskuplje. Za širi centar se kreću od 1950eur/m2 do 2300 eur/m2 sa uračunatim pdv-om za novogradnju, dok se u starogradnji cene kreću od 1400eur/m2 do 1900 eur/m2” - kažu iz niške agencije Bulevar nekretnine i dodaju da cene zavise od više faktora.

“Kada je starogradnja u pitanju tu je najbitnije stanje u kojem se nekretnina nalazi, tj. da li je stan renoviran ili je u izvornom stanju. Takođe, pravilo je da manji stanovi imaju veću cenu po kvadratu, jer je potražnja za njima veća. To su najčešće stanovi sa jednom spavaćom sobom ili garsonjere i njihova ponuda je najslabija iz razloga što se prodaju čim se pojave, naravno ukoliko je cena realna”, objašvanjaju iz agencije.

1 / 9 Foto: Sasomange.rs/Bulevar nekretnine Niš

Starogradnja ili novogradnja?

Iz agencije Bulevar nekretnine kažu da, kada je u pitanju izbor između starogradnje i novogradnje, uglavnom nema pravila i sve se svodi na lične preferencije kupca i finansijske mogućnosti.

“Ima kupaca koji žele da kupe isključivo starogradnju, jer im se više sviđa raspored prostorija kod starih stanova, dok, sa druge strane, ima i onih koji ne žele da troše vreme na renoviranje, te se odlučuju za nove, neuseljavane stanove, gde nemaju nikakvih ulaganja. Odluka uglavnom zavisi od individualnih potreba, životnog stila, ali i finansijskih mogućnosti” - kažu iz agencije Bulevar nekretnine i navode da je slična situacija i kada je kvalitet gradnje u pitanju.

“Pantelej” sve atraktivniji

Budući da je centar grada prilično gusto naseljen, da gradnja u tom delu usporava, a cena kvadrata raste, iz agencije Bulevar nekretnine kažu se veliki broj kupaca odlučuje za delove Niša koji su nešto udaljeniji od centralnog gradskog jezgra.

“Razlog tome je, pre svega, niža cena kvadrata, ali i razvijena infrastruktura. Dobar primer je naselje Pantelej, koje će u narednih par godina postati izuzetno popularna lokacija za život. Stanovnici tog kraja već sada imaju dostupne sve sadržaje potrebne za udoban život, što uključuje veliki broj marketa, zanatskih radnji, kafića, kao i škola i vrtića. Trenutno je u Panteleju i najveće gradilište u Nišu. Najveći broj investitora tamo gradi, s obzirom da tamo postoje i parcele koje su pogodne za ozbiljnije objekte” - kažu iz agencije Bulevar nekretnine.

Agencija Bulevar nekretnine sarađuje sa najvećim brojem investitora koji zidaju na teritoriji Niša

“Smatramo da je velika većina investitora pouzdana i slobodno možemo dati preporuku za sve one sa kojima sarađujemo. Kupcima ostaje da izaberu prema karakteristikama objekta, ceni ili lokaciji šta im se najviše dopada”.

Ukoliko te interesuje kupovina stana na teritoriji Niša, kompletnu ponudu možeš pogledati na portalu Sasomange.rs i sigurni smo da ćete naći ono što vam odgovara.

Na portalu Sasomange.rs možete pogledati trenutnu aktivnu ponudu novogradenje u Nišu.

(Espreso/Sasomange.rs/Dušan Žikić - Bulevar nekretnine Niš)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.