KOJI SU TO NAJSKUPLJI FAKULETI U BEOGRADU? Ovoliko je koštala godina na SAMOFINANSIRANJU
Univerzitet u Beogradu, Foto: Zorana Jevtić

studenti

KOJI SU TO NAJSKUPLJI FAKULETI U BEOGRADU? Ovoliko je koštala godina na SAMOFINANSIRANJU

Cene išle i do 243.000 dinara po godini

Objavljeno:

Cena godišnje školarine zavisi od fakulteta do fakulteta, ali i od smera koji upisujete. Školovanje u slučaju studenata koji su na budžetu je besplatno, međutim, koliko je koštalo školovanje studentima na samofinansiranju do sada?

Trenutno je u toku povećavanje školarina, a ovoliko su iznosile školarine prethodnih godina.

Da podsetimo , Ministarstvo prosvete pozvalo je visokoškolske ustanove, koje su donele ili su u postupku donošenja odluke o povećanju školarina za samofinansirajuće studente, da još jednom preispitaju opravdanost povećanja iznosa školarina za narednu školsku godinu.

Na Univerzitetu u Beogradu, prvo mesto kao najskuplji smer fakulteta zauzima IT smer na Elektrotehničkom fakultetu, gde cena godine na samofinansiranju iznosi 243.500 dinara.

Odmah uz njega stoji Arhitektura, na kojoj godina studija košta 240.000 dinara.

Na trećem mestu najskupljih fakulteta je Mašinski fakultet, smer za Informacione tehnologije, a cena godine iznosi 180.000 dinara, zatim Stomatološki, a na petom mestu se nalazi Fakultet organizacionih nauka, gde je cena godine 140.000 dinara.

Međutim, među najjeftinijim fakultetima se nalaze Šumarski fakultet, Fizički fakultet, Tehnološko-metalurski fakultet i Rudarsko-geološki fakultet, na kojima se cene kreću od 58.000 do 72.000 dinara po godini.

Školovanje za strane studente u okviru Univerziteta u Beogradu je još veći luksuz, s obzirom da se za njih cene školovanja kreću od 1000 pa do 3500 evra po godini studija.

Ovo su trenutne cene školarina, ali moguća je promena i veliko povećanje u narednoj školskoj godini.

Bonus video:

01:23

NIŠ: NAJSTARIJA STUDENTKINJA UPISALA TREĆI FAKULTET

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.