NOVA ODLUKA STUPA NA SNAGU 1. MARTA: Tiče se jednokratne pomoći za OVU GRUPU
Šalter, Foto: Nemanja Pančić

NOVAC

NOVA ODLUKA STUPA NA SNAGU 1. MARTA: Tiče se jednokratne pomoći za OVU GRUPU

Reč je o povećanju jednokratnih novčanih davanja, koje će se primenjivati za decu rođenu od 1. marta ove godine

Objavljeno:

Umesto dosadašnjih 15.000 dinara, svaka zaposlena porodilja će od sada dobijati po 30.000, dok će nezaposlene dobijati 40.000 umesto dosadašnjih 30.000 dinara. Porodilja koja rodi treće i svako naredno dete dobijaće po 50.000 umesto dosadašnjih 40.000 dinara, odlučio je Privremeni organ opštine Vlasotince.

Reč je o povećanju jednokratnih novčanih davanja, koje će se primenjivati za decu rođenu od 1. marta ove godine, piše JuGmedia.

Mama i beba
Mama i bebafoto: Profimedia

- Nastavljamo da podržavamo porodice koje očekuju prinove. Ova podrška lokalne samouprave je skromna, ali verujem da će značiti roditeljima. Uz uvećana davanja iz republičke kase, siguran sam da roditelji mogu mirnije da planiraju potomstvo - kaže član Privremenog organa opštine Vlasotince Vladimir Kocić, piše JuGmedia.

Zahtev se podnosi na šalteru Uslužnog centra. Deo dokumentacije pribavlja organ zadužen za poslove dečje zaštite, a deo podnosilac zahteva.

Bonus video:

03:20

NOVAC TREBA DA RADI ZA NAS, A NE MI ZA NJEGA Kompletna analiza finansijskog eksperta UŽIVO: Iako, stopirana INFLACIJA IMA UTICAJ

(Espreso / JuGmedia / Prenela:A .P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.