SVETSKI POZNAT PROIZVOĐAČ PATIKA U VELIKOJ KRIZI: Prisiljeni su da ugase na hiljade radnih mesta, biće i OTKAZA!
Najk, Foto: Profimedia

poslovna kriza

SVETSKI POZNAT PROIZVOĐAČ PATIKA U VELIKOJ KRIZI: Prisiljeni su da ugase na hiljade radnih mesta, biće i OTKAZA!

U četvrtak su iz Najka najavili da će ugasiti nešto više od 1.600 radnih mesta, od ukupno 83.700 u svetu

Objavljeno:

Američki proizvođač sportske odeće Najk saopštio je da će otpustiti oko dva odsto svoje radne snage kako bi smanjio troškove tokom perioda slabije potražnje. Zbog visokih troškova života građani sve manje kupuju sportsku opremu, a trgovci su smanjili porudžbine, pa je Najk odlučio da smanji troškove za dve milijarde dolara prilagođavanjem proizvodnje i upravljačke strukture.

Najk
Najkfoto: Profimedia

Iznos takođe uključuje 400 do 450 miliona dolara troškova otpremnina koje kompanija planira da rezerviše u trećem kvartalu, prema planu objavljenom u decembru. U četvrtak su najavili da će ugasiti nešto više od 1.600 radnih mesta, od ukupno 83.700 širom sveta, ističući da neće otpuštati prodavce i radnike u distributivnim centrima.

Kompanija će gasiti radna mesta u dve faze, prva počinje u petak, a druga bi trebalo da bude završena do kraja maja, kada se završava četvrti poslovni kvartal. "Akcije koje preduzimamo omogućiće nam da proširimo našu organizaciju kako bismo iskoristili najbolje prilike za rast jer interesovanje za sport, zdravlje i dobrobit nikada nije bilo veće", rekao je Nike. U drugom poslovnom kvartalu koji je završen u novembru, Najkov prihod je porastao za jedan odsto na 13,4 milijarde dolara. Neto dobit je skočila za 19 odsto, na 1,58 milijardi dolara.

Bonus video:

01:16

DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

(Espreso / Jutarnji list / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.