BEOGRAĐANIN PLAĆA STRUJU TRAJNIM NALOGOM, ALI OPET IMA DUG: Stigao mu i ŠOK ODGOVOR iz EPS-a
EPS, Foto: Stefan Jokić

RAČUNI ZA STRUJU

BEOGRAĐANIN PLAĆA STRUJU TRAJNIM NALOGOM, ALI OPET IMA DUG: Stigao mu i ŠOK ODGOVOR iz EPS-a

Iz EPS-a kažu da trajnim nalogom mali broj korisnika u Srbiji plaća svoja dugovanja za električnu energiju

Objavljeno:

Jedan Beograđanin se požalio na iznos svog decembarskog računa za struju.

On je naveo da je pored iznosa za utrošak od 5.000 dinara za decembarski period dobio i napomenu da je njegov dug iz prethodog perioda dodatnih 1.800 dinara.

Greške se dešavaju, ali u ovom slučaju to ne bi trebalo da je tako, jer kako tvrdi naš sugrađanin, on svoje mesečne obaveze izmiruje trajnim nalogom.

- Svakog 28. u mesecu mi banka skida sa računa iznos koji dobijem na računu za struju, a tako plaćam i Infostan – otkriva on.

Račun za struju - uplatnica
Račun za struju - uplatnicafoto: Marina Lopicic

On je potom otišao u svoju ispostavu kako bi se na šalteru požalio na iznos svog decembarskog računa, ali su mu na licu mesta rekli da šalteri ne rade jer je sajt pod hakerskim napadom. On se potom požalio i putem mejla, na koji je nakon sedam dana dobio odgovor.

U odgovoru EPS-a između ostalog se navodi da “je račun za novembar imao veći utrošak kWh, i da je nastalo zaduženje na decembarskom računu.“ Oni su u svom odgovoru dalje naveli da je zbog najboljeg interesa kupaca pomerena valuta plaćanja te da će korisnik redovnim izmirivanjem dugovanja u naznačenom roku ostvariti popust prilikom sledećeg obračuna.

Na kraju mejla je svakako usledio najveći šok za našeg čitaoca, jer su mu iz EPS-a naveli da je njegov zahtev neosnovan.

Iz EPS-a kažu da trajnim nalogom mali broj korisnika u Srbiji plaća svoja dugovanja za električnu energiju. Oni takođe navode da je broj reklamacija isti kao i inače, te pozivaju sve koji smatraju da su im računi za struju veći nego što bi trebalo da svoje reklamacije prilože, te dodatno napominju da hakerski napadi nemaju nikakve veze sa potencijalnim povećanjima.

Bonus video:

01:02

EPS PRODUŽIO ROK ZA PLAĆANJE RAČUNA, ostvarite popust do OVOG datuma! Spanić: Odluka donesena jer su građani redovne platiše!

(Espreso / Kurir / Radojko Vratonjić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.