STRUJU KONAČNO MOŽETE PONOVO DA PLATITE ONLAJN: Oglasili se iz EPS-a, problem je rešen
Račun za struju, Foto: Espreso

EPS

STRUJU KONAČNO MOŽETE PONOVO DA PLATITE ONLAJN: Oglasili se iz EPS-a, problem je rešen

"Elektroprivreda Srbije" se gotovo mesec dana oporavljala od nezapamćenog hakerskog napada

Objavljeno:

EPS je omogućio kupcima na garantovanom snabdevanju - domaćinstvima i malim kupcima, pristup novom jedinstvenom portalu za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje - Uvid u račun.

Aktiviranjem jedinstvenog portala Uvid u račun za Republiku Srbiju prestali su sa radom dosadašnji regionalni portali. Registracijom na novi portal, korisnici dobijaju pristup tehnički unapređenoj verziji sa novim korisničkim funkcijama.

Korisnici novog portala preko jednog naloga mogu da pristupe pregledu i elektronskom plaćanju računa za više mernih mesta u različitim regionalnim područjima Republike Srbije.

"Elektroprivreda Srbije" se gotovo mesec dana oporavljala od nezapamćenog hakerskog napada, kripto tipa, koji ni na koji način nije ugrozio proizvodnju, niti snabdevanje električnom energijom, a nesmetano su se odvijale i sve aktivnosti trgovine strujom uz poštovanje preuzetih obaveza.

EPS
EPSfoto: Stefan Jokić

Preduzete su sve zaštitne mere u cilju očuvanja sistema i zaštite bezbednosti podataka. Iz bezbednosnih razloga IT sistemi su stavljeni van funkcije sve dok IKT stručnjaci ne budu potpuno sigurni da je virus eliminisan.

EPS je sve vreme apelovao se na strpljenje korisnika portala "Uvid u račun", pošto je usled preduzetih zaštitnih mera njegov rad bio otežan. O hakerskom napadu su odmah obavešteni nadležni državni organi koji preuzimaju mere iz svoje nadležnosti.

"Elektroprivreda Srbije" nije izuzetak, jer se hakerski napadi sve češće dešavaju širom Evrope i sveta. Nedavno se u sličnoj situaciji našla i Holding Slovenske elektrane, slovenačka elektroprivreda.

Bonus video:

01:02

EPS PRODUŽIO ROK ZA PLAĆANJE RAČUNA, ostvarite popust do OVOG datuma! Spanić: Odluka donesena jer su građani redovne platiše!

(Espreso / Kurir / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.