JOŠ DOBRIH VESTI ZA PENZIONERE IZ PIO FONDA: Sada je i zvanično
Penzioneri, Foto: beta dragan gojić

PIO FOND

JOŠ DOBRIH VESTI ZA PENZIONERE IZ PIO FONDA: Sada je i zvanično

Do sada se preko milion i 100 hiljada penzionera u Srbiji prijavilo za penzionerske kartice

Objavljeno:

Novosadska i Pokrajinska filijala PIO Fonda potpisale su Ugovor o saradnji s Opštom bolnicom New Hospital. Zahvaljujući tome, penzioneri će ubuduće moći da ostvaruju pogodnosti u toj zdravstvenoj ustanovi u Novom Sadu, uz prikaz penzionerske kartice.

Od marta prošle godine, kada je počelo prijavljivanje za penzionerske kartice, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje potpisao je sporazume o saradnji sa više od 800 privrednih subjekata i državnih institucija. Još jedna društveno odgovorna ustanova priključila se ovom projektu.

“Ono što mi želimo da svim korisnicima penzionerske kartice pružimo priliku da mogu da plaćaju sve naše usluge na 12 meseci, uz popust 10 posto koji svaki korisnik, vlasnik penzionerske kartice i jedna dodatna usluga za bračnog druga, koji je isto penzioner, dajemo dodatni popust za oboje, na 24 mesečnih rata“, saopštio je dr Gordan Paroški, direktor Opšte bolnice "New Hospital".

1 / 5 Foto: Filip Plavčić

Do sada se preko milion i 100 hiljada penzionera u Srbiji prijavilo za penzionerske kartice, a taj broj raste iz dana u dan, istakao je direktor novosadske Filijale PIO fonda. On je podsetio najstarije sugrađane da je raspisan poziv za prijave za besplatno lečenje penzionera u banjama za 2024. godinu.

„Prijave su počele 9. januara i biće do 25. januara kada zaključujemo upućivanje na rehabilitaciju. Rehabilitacija traje 10 dana u našim banjama, pravo imaju svi korisnici invalidskih, starosnih, porodičnih penzija sa teritorije Republike Srbije, čiji iznos penzije ne prelazi 39.850 dinara. Ostali uslovi su da nemaju drugih ličnih primanja i mogu da podnesu i korisnici inostranih penzija ali je neophodno da taj iznos takođe ne prelazi 39.850 dinara“, izjavio je Boris Jevtić, direktor novosadske filijale PIO Fonda.

Prijave se podnose u Udruženjima penzionera, nije neophodno da se bude član Udruženja, a rezultati oglasa će biti objavljeni 24 dana od zaključenja oglasa.

Bonus video:

00:50

Najstariji Novosađani penzionerske kartice će moći da se koriste u skoro svim trgovinskim lancima

(Espreso / RTV / Laura Vujković / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.