EVO GDE SUTRA MOŽETE DA SE PRIJAVITE ZA 10.000 DINARA: Važno obaveštenje za sve građane Srbije
Šalter, Foto: Zorana Jevtić

pomoć od džrave

EVO GDE SUTRA MOŽETE DA SE PRIJAVITE ZA 10.000 DINARA: Važno obaveštenje za sve građane Srbije

Prijava se podnosi lično, a uz nju je neophodno priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava

Objavljeno: 11:51h

Prijavljivanje građana za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji počinje sutra, na šalterima Pošte Srbije, gde se podnose popunjena prijava i prateća dokumentacija, objavljeno je na sajtu ovog preduzeća.

Obrazac za prijavu, kao i izjava za starije od 65 godina, mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva turizma i omladine ili sajta Pošte Srbije.

Prijava se podnosi lično, a uz nju je neophodno priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava.

Za penzionere to je original penzijskog čeka, penzionerska kartica ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju, dok korisnici inostranih penzija stavljaju na uvid originalni dokument, overeni izvod, potvrdu i slično, koji izdaje banka sa teritorije Srbije, a koji potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju.

Pošta
foto: Pošta / Aleksandra Veličković / Dado Đilas

Stariji od 65 godina koji nisu penzioneri - prilažu potpisanu izjavu da nemaju pravo na penziju, zaposleni sa primanjima koja nisu veća od 80.000 dinara mesečno original potvrde o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti - prilažu original potvrde visokoškolske ustanove o statusu studenta za tekuću godinu.

Subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima ne može se ostvariti u mestu prebivališta, a studenti ni u mestu studiranja. Onima koji steknu pravo na vaučere resorno ministarstvo preko Pošte Srbije vaučere dostvalja na adresu kao vrednosno pismo.

Bonus video:

02:51

SVI UČENICI DOBIJAJU BESPLATNE UDŽBENIKE, ALI TO NIJE SVE: Sva deca do 16 godina dobijaju DRŽAVNU POMOĆ, a evo kada je prijava

(Espreso/Telegraf Biznis/Ekipa Biznisa/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.