KOLIKA INFLACIJA JE BILA U DECEMBRU? Republički zavod za statistiku objavio NAJNOVIJE INFORMACIJE!
Supermarket, Foto: Tamara Trajković

KOLIKO SU PORASLE CENE?

KOLIKA INFLACIJA JE BILA U DECEMBRU? Republički zavod za statistiku objavio NAJNOVIJE INFORMACIJE!

Pad cena zabeležen je kod transporta i iznosio je 1,6 odsto

Objavljeno:

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u decembru prošle godine, u odnosu na novembar 2023. godine, u proseku su bile veće za 0,1 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Međugodišnja inflacija iznosila je 7,6 odsto, budući da su za toliko porasle potrošačke cene u decembru u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, dok su u poređenju sa 2022. godinom potrošačke cene u proseku povećane za 12,1 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u decembru prošle godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama rekreacija i kultura i to 1,2 odsto, oprema za stan i tekuće održavanje 1,0 odsto, odeća i obuća 0,9 odsto, zdravlje, 0,5 odsto i komunikacije 0,3 odsto.

Inflacija
Inflacija foto: Profimedia

Kod hrane, alkoholnih i bezalkoholna pića, kao i duvana, zatim restorana i hotela zabeleženo je poskupljenje za po 0,2 odsto, kod stanovanja, vode, struje, gasa i ostalih goriva 0,1 odsto.

Pad cena zabeležen je kod transporta i iznosio je 1,6 odsto.

Bonus video:

06:11

INFLACIJA SE ZAVRŠAVA! Ekonomisti za Kurir TV otkrili: Do kraja godine pada ispod 8 odsto, OSTAJE NAM PROBLEM MLEČNIH PROIZVODA

(Espreso /Agencije/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.