KAKO JE NAJPOVOLJNIJE REFINANSIRATI STAMBENI KREDIT? Ovo je veoma važno znati
Stanovi, Foto: Printscreen / Youtube

Krediti

KAKO JE NAJPOVOLJNIJE REFINANSIRATI STAMBENI KREDIT? Ovo je veoma važno znati

Refinansiranje kredita je situacija u kojoj se druga banka obavezuje da će isplatiti ceo iznos vašeg stambenog kredita onoj banci kod koje ste podigli kredit.

Objavljeno:

Refinansiranjem kredita možete umanjiti vašu ratu za kredit, ali nastavljate istu mesečnu obavezu, samo sa manjom kamatnom stopom i boljim uslovima.

Na internetu se nudi niz saveta i jeftinijih opcija, pomoću kojih, tokom perioda otplate, možete da uštedite značajnu svotu novca. Prostom raučincom, ako uštedimo 30 evra mesečno, za godinu dana ćemo imati 360 evra više. Ukoliko stambeni kredit otplaćujemo 20 godina, onda ćemo sebi sačuvati više od 7000 hiljada evra.

Novac, Kredit
foto: Stock

Refinansiranje kredita je isplativo samo ukoliko uslovi pod kojima je kredit za refinansiranje odobren snižavaju ukupnu cenu kredita u odnosu na postojeći kredit.

Nižu kamatu moguće je ostvariti i u svojoj matičnoj banci, ukoliko donesete bolju ponudu druge banke i objasnite da želite da pređete kod njih. Zbog toga banka nekad može da odluči da vam ponudi pogodnost smanjenja kamate za 1 odsto.

Mnoge banke nude refinansiranje kredita, a više informacija možete da pronađete na njihovim stranicama.

Bonus video:

03:09

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA PREUZIMA SVE ULOGE! Meri Henderson o ZAPANJUJUĆEM NAPRETKU AI-a: Uglavnom SENIORI gube pozicije!

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.