DANAS ISTIČE ROK ZA PLAĆANJE OVE OBAVEZE DRŽAVI: Platite na vreme, svaki dan kašnjenja košta
Šalter, Foto: Beta

POREZI

DANAS ISTIČE ROK ZA PLAĆANJE OVE OBAVEZE DRŽAVI: Platite na vreme, svaki dan kašnjenja košta

Oni koji ovu obavezu nisu platili, dospeli iznos za 2023. godinu bi trebalo da prilikom plaćanja uvećaju za kamatu obračunatu za period kašnjenja

Objavljeno:

Obveznici plaćanja poreza na registrovano oružje kojima su rešenja o utvrđenom iznosu dostavljena poštom, svoju obavezu bi trebalo da izmire najkasnije do danas, saopštila je Poreska uprava.

Poreski obveznici kojima su rešenja o porezu dostavljena u poresko sanduče na portalu Poreske uprave ePorezi, odnosno u elektronsko sanduče na portalu eUprave.

Oni koji ovu obavezu nisu platili, dospeli iznos za 2023. godinu bi trebalo da prilikom plaćanja uvećaju za kamatu obračunatu za period kašnjenja, odnosno od prvog dana po isteku roka za plaćanje do dana uplate.

Za posedovanje automatske puške godišnji porez nedavno je uvećan na 17.280 dinara, a za poluautomatsku na 6.930 dinara.

Vlasnici oružja za ličnu bezbednost kategorije B za koje je izdata isprava za držanje oružja platiće porez u iznosu 4.680 dinara, a za oružje za ličnu bezbednost kategorije B za koje je izadata isprava za držanje i nošenje oružja 23.350 dinara.

Bonus video:

01:27

SAMO U OVOM SLUČAJU MOŽETE IZBEĆI POREZ Simić analizira: Zašto mladić koji čuva napuštene životinje plaća PDV za donacije?

(Espreso / Blic/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.