DIREKTOR PIO FONDA SAOPŠTIO NOVE DOBRE VESTI: Tiče se ove grupe penzionera
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

važno za penzionere

DIREKTOR PIO FONDA SAOPŠTIO NOVE DOBRE VESTI: Tiče se ove grupe penzionera

Direktor PIO fonda otkrio koliko penzionera je danas primilo najavljenu pomoć u iznosu od 20.000 dinara

Objavljeno:

1.450.000 penzionera primilo je najavljenu pomoć, a za još 200.000 njih koji primaju penzije „na ruke“ novac će biti isplaćen u narednih par dana, rekao je direktor PIO fonda Relja Ognjenović.

On je napomenuo da svi penzioneri dobijaju 20.000 dinara kao i da se ne plaćaju nikakvi poštanski troškovi, koje snosi Fond PIO.

Kako je kazao, penzioneri ne treba ništa da brinu već samo da sačekaju poštara i budu zadovoljni s onim što je njihova država uradila za njih.

Fond je izdvojio 33,5 milijardi dinara za ove namene i to je ozbiljna pomoć, koja pokazuje stabilnost Fonda i države i brigu za građane, kazao je on za RTS.

Kako je podsetio, ovo nije prvi put da Fond PIO i država pružaju jednokratne pomoći penzionerima već to rade još od 2016. godine, od kada je uplaćeno 72.900 dinara.

Pomoć od 20.000 dinara bila je i u februaru prošle godine, podsetio je Ognjenović.

I ubuduće, kada god nam to uplate doprinosa budu dozvoljavale, pomagaćemo penzionere uplatom jednokratne pomoći, najavio je direktor Fonda PIO.

1 / 4 Foto: Ana Paunković

Još jednom je ponovio da ovu pomoć, čija je isplata počela juče, 30. novembra, dobijaju svi postojeći penzioneri ali i oni koji su to pravo ostvarili i zahtev podneli do 23. novembra, a kojima će pomoć biti uplaćena uz prvu penziju.

Bonus video:

01:44

EVO KOJI PENZIONERI SU UKLJUČENI U DANAŠNJU POMOĆ OD 20.000 DINARA! Iz sindikata poručili: U spadaju prijave samo do OVOG datuma

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.