CENE GASA NEPROMENJENE OD 1. NOVEMBRA, OGREV OVE GODINE JEFTINIJI NEGO PROŠLE: Evo koliko šta tačno KOŠTA
Foto: Profimedia

javljeno je

CENE GASA NEPROMENJENE OD 1. NOVEMBRA, OGREV OVE GODINE JEFTINIJI NEGO PROŠLE: Evo koliko šta tačno KOŠTA

I nakon ovih korekcija, prosečna cena prirodnog gasa za javno snabdevanje u Srbiji (bez taksi i poreza) i dalje je jedna od najnižih u Evropi

Objavljeno: 12:58h

Savet Agencije za energetiku Republike Srbije je na sednici održanoj 21.09.2023. godine dao saglasnost na odluke organa upravljanja 31 javnog snabdevača o novim cenama prirodnog gasa za javno snabdevanje, koje su stupile na snagu od 1. novembra 2023. godine.

Prosečna cena prirodnog gasa za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje po regulisanim cenama, utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina prirodnog gasa za prodaju kupcima na javnom snabdevanju u Srbiji, viša je za 10,0% i iznosi 4,54 din/kWh bez poreza i taksi (odnosno 5,02 din/kWh sa porezima i taksama).

Saglasnost Agencije objavljuje se u Službenom glasniku RS i na internet stranici Agencije.

I nakon ovih korekcija, prosečna cena prirodnog gasa za javno snabdevanje u Srbiji (bez taksi i poreza) i dalje je jedna od najnižih u Evropi, navodi se na sajtu Agencije za energetiku.

Dobra vest je da su cene ogreva ove godine niže i za 50 odsto. Cena drva po kubnom metru je trenutno 8.000, a prošle godine je bila 12.000 dinara. Što se tiče uglja, u zavisnosti od kategorije cena se kreće od 18 do 26.000 dinara po toni, a pojeftinili su i briketi i pelet.

Drva
foto: RINA

Bez obzira za koji vid grejanja se odlučite, ne treba zaboraviti možda i najbitniju stvar kada je toplota doma u pitanju, a to je izolacija. Iako je to velika investicija, ona je i najisplativija jer, prema rečima stručnjaka, dobra izolacija sprečava odliv toplotne energije i do 60 odsto što se na duže staze višestruko isplati.

Bonus video: JEDINI STANOVNIK ZAJEČARA KOJI JE UGRADIO SOLARNE PANELE! Osamdesetih među prvima uveo i podno grejanje, a evo o čemu još sanja

01:47

JEDINI STANOVNIK ZAJEČARA KOJI JE UGRADIO SOLARNE PANELE! Osamdesetih među prvima uveo i podno grejanje, a evo o čemu još sanja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.