DA LI STE ČULI ZA "SAJBER PONEDELJAK"? Ako vam je sad HLADNO, OVAJ način kupovine je za VAS, ali postoji JEDNA CAKA
Kupovina onlajn, Foto: Caiaimage/Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

da li znate?

DA LI STE ČULI ZA "SAJBER PONEDELJAK"? Ako vam je sad HLADNO, OVAJ način kupovine je za VAS, ali postoji JEDNA CAKA

Sajber ponedeljak rezervisan je za one koji izbegavaju klasičnu kupovinu

Objavljeno:

Manje-više, svi znamo za Crni petak i njegovo značenje, a znate li šta je Sajber ponedeljak? On po pravilu dolazi odmah nakon Crnog petka, tj. prvog ponedeljka, i odnosi se na popuste isključivo na mreži.

Dakle, ako preferirate onlajn kupovinu, Sajber ponedeljak je vaš praznik.

Ipak, pošto je taj vid šopinga često škakljiviji od fizičkog, najpre je neretko manje siguran jer ljudi "nabasaju" na neproverene trgovce, onda je korisno znati kako da na najbolji način kupujete onlajn i zaštitite sebe i svoj novac.

Kompjuter
Kompjuterfoto: Profimedia

Najbitnije od svega, kupujte sa proverenih uređaja (kompjuter, telefon) i sa pouzdanih sajtova, koje ćete prepoznati po URL adresi.

Naime, iako su mnogi prodavci na internetu legitimni, prevaranti nažalost mogu iskoristiti anonimnu prirodu interneta da pridobiju kupce. Pomoću najnovije tehnologije oni prave lažne veb sajtove za prodaju, koji imaju sofisticiran dizajn i izgled.

Podsećamo vas i na nedavno objavljen spisak neproverenih trgovaca na Instagramu.

Kompjuter
Kompjuterfoto: Profimedia

Kada je reč o URL adresi, ako je pažljivije pogledate, odnosno adresu tog sajta ali i njegovu sadržinu, možete primetiti da je lažan. Na primer, URL će imati dodatna ili različita slova i simbole, a veb sajt može da ima gramatičke greške ili ograničene funkcije.

Da biste bili sigurni i izbegli prevare prilikom plaćanja, birajte veb adrese koje u nazivu imaju https prefiks i vidljivu ikonu katanca. One su dizajnirane tako da izdrže upade hakera i preporučuju se kao sigurnije prilikom internet plaćanja.

Bonus video:

04:43

POSKUPLJENJA UTERUJU STRAH NEMCIMA! Oglasila se Srpkinja iz Nemačke i objasnila kako izgleda kupovina CENE SKAČU SVAKOG DANA!

(Espreso/ Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.