OVI PENZIONERI DOBIJAJU SVOJ NOVAC ZA TAČNO DVE NEDELJE: Konačno stiže isplata
Penzioneri, Foto: beta dragan gojić

PIO FOND

OVI PENZIONERI DOBIJAJU SVOJ NOVAC ZA TAČNO DVE NEDELJE: Konačno stiže isplata

Prosečna penzija od 1. januara već će biti 390 evra

Objavljeno:

Ostale su još dve nedelje do dugoočekivane i najavljivane jednokratne novčane pomoći za penzionere u Srbiji. Oni će dobiti po 20.000 dinara.

Isplata, kako je ranije potvrđeno, ali i usvojeno u Vladi Srbije, počinje u četvrtak 30. novembra 2023. godine.

Pomoć dobijaju i korisnici koji će ostvariti ovo pravo zaključno sa 23. novembrom 2023. godine, a kojima će rešenje o ostvarivanju prava biti doneto nakon tog datuma, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Šta nas čeka od 2024. godine?

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da predloženi budžet obezbeđuje podizanje životnog standarda građana, imajući u vidu povećanja plata i penzija od 1. januara.

Prema rečima ministra, prosečna penzija od 1. januara već će biti 390 evra.

„Penzioneri će od 1. januara dobiti povećanje od 14, 8 odsto i kada se ono uračuna i ostala povećanja, onda će kod nas penzije za dve godine biti povećane za 56,1 . Naredne nedelje će penzioneri dobiti uvećane penzije za oktobar za 5,5 odsto i to 2. novembra korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti, 4, novembra vojni i poljoprivredni penzioneri, a 10. novembra ostali”, rekao je Mali.

Bonus video:

01:04

OVAKO MOŽEMO DA ISPRATIMO TOK POVEĆANJA PENZIJA DO 2024. GODINE! Stručnjak otkrio pokazatelj: Ovaj deo godine je presudan!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.