OVO SU POZICIJE U PROGRAMU "MOJA PRVA PLATA"! Novi ciklus počinje u NOVEMBRU, poznati su SVI VAŽNI DATUMI
Posao, Foto: epa-rayner-pena, EPA SERGEI ILNITSKY

posao

OVO SU POZICIJE U PROGRAMU "MOJA PRVA PLATA"! Novi ciklus počinje u NOVEMBRU, poznati su SVI VAŽNI DATUMI

Pijavljivanje nezaposlenih mladih za učešće u programu "Moja prva plata" biti od 13. novembra do 6. decembra

Objavljeno:

Kako je veliki broj poslodavaca i nezaposlenih pokazalo izutetnu zaiinteresovanost za učešće u programu „Moja prva plata", dfinisani su novi rokovi po fazama realizacije programa „Moja prva plata".

Kako je naveledeno u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje, prijavljivanje poslodavaca i oglašavanje slobodnih radnih pozicija biće realizovano od 10. oktobra do 7. novembra, dok će pijavljivanje nezaposlenih mladih za učešće u programu biti od 13. novembra do 6. decembra.

Proces izbora kandidata od strane poslodavaca odvijaće se od 7. do 22. decembra. Dok je objava konačne liste poslodavaca sa brojem izabranih kandidata na odobrenim pozicijama predvišena od 9. decembra do 15. decembra 2023. godine.

Posao
Posaofoto: Profimedia

Na zvaničnom sajtu "Moja prva plata" objavljen je i spisak pozicija za koje potencijalni kandidati mogu da se prijave. Isti se može filtrirati po gradovima, kompanijama i nivou kvalifikacije. Detalji možete pogledati na linku https://mojaprvaplata.gov.rs/pozicije

Mladima srednjeg obrazovanja obezbeđena je mesečna novčana naknada u iznosu od 28.000,00 dinara, dok za one visokog obrazovanja naknada iznosi 34.000,00 dinara. Nacionalna služba za zapošljavanje vrši isplatu sredstva direktno licima na osposobljavanju, preko banke „Poštanska štedionica“ ad Beograd, koja će za navedenu namenu otvoriti namenski tekući račun licima, bez naplate troškova održavanja računa. Doprinosi za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti se uplaćuju u skladu sa zakonom.

Bonus video:

06:01

TRAŽITE POSAO? OVA ZANIMANJA SU DOBRO PLAĆENA, A HITNO SU IM POTREBNI RADNICI! Turinski: Srbija ima najviše otvorenih radnih mesta

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.