SAOPŠTENE VAŽNE VESTI ZA PENZIONERE: Evo šta očekuje NAJSTARIJE GRAĐANE
Penzioneri, Foto: Beta/Dragan Gojić

BITNO

SAOPŠTENE VAŽNE VESTI ZA PENZIONERE: Evo šta očekuje NAJSTARIJE GRAĐANE

Predsednik Srbije je saopštio lepe vesti za sve penzionere

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da penzionere očekuju veliki benefiti uz penzionersku karticu.

- Srbija voz je doneo odluku da za svakog penzionera koji ima penzionersku karticu da 30 posto popusta. Očekujte popust uskoro i od Er Srbije, najmanje 10 odsto popusta, možda i 15 odsto - kazao je Vučić.

Podsetimo, predsednik je najavio da za nekoliko dana penzioneri primaju povišicu od 5.5 odsto, a odmah posle toga stiže jednokratna isplata od 20.000 dinara.

- Siromašnim penzionerima, ljudima sa manjim penzijama, moramo dodatno da pomognemo. Moji roditelji imaju pristojne penzije, od kojih mogu mnogo lakše da žive u odnosu na neke druge ljude. Koji nisu mnogo manje od njih radili. Već je druga stvar kakav nam je sistem bio u prošlosti. Od 1. januara ide dodatno povećanje penzija - rekao je ranije Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Printscreen/Pink

On je ranije kazao da će primaoci socijalne pomoći biti olakšano prijavljivanje, i da će država pomoći onima koji lošije žive.

- Što se tiče plata u javnom sektoru, vi znate da je minimalac porastao. Ono što je bitno za sve ljude u javnom sektoru, stiže značajno povećanje plata, biće dvocifreno. Samo ćemo videti tačne brojke, i o tome ćemo obavestiti javnost - rekao je predsednik.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso/24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.