USKORO PENZIONERI DOBIJAJU UVEĆANE PENZIJE: Poznato je i ko je prvi na redu za ISPLATU
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

ISPLATA OKTOBARSKIH PENZIJA

USKORO PENZIONERI DOBIJAJU UVEĆANE PENZIJE: Poznato je i ko je prvi na redu za ISPLATU

Isplata penzija tradicionalno se isplaćuje početkom meseca

Objavljeno:

Isplata okotbarskih uvećanih penzija počeće početkom meseca novembra. S obzirom da se danas završava isplata septembarskih penzija PIO Fond još uvek nije izbacio tačne datume isplate.

Isplata penzija tradicionalno se isplaćuje početkom meseca, do sada je to najčešće bio drugi dan meseca, a završava se 10. ili 11. dana u mesecu. Oni koji su uvek prvi na spisku su penzioneri iz kataegorije samostalne delatnosti, nakon njih novac dobijaju poljoprivredni penzioneri, zatim zaposleni i poslednji na listi su penzioneri Republike bivše SFRJ.

Penzije se isplaćuju preko tekućih računa, na poštanskim šalterima ili na kućne adrese.

1 / 6 Foto: Nebojša Mandić

Stižu uvećane penzije

Oktobarske penzije uvećane su za 5,5 odsto, a njihova isplata počinje početkom novembra, tada će na listi biti svih 1,6 penzionera.

Prosečna penzija je 37.700 dinara i ona će biti uvećana za oko 2.000 dinara. Oni koji imaju duplo više imaće oko 4.500 dinara povećanje. Povećanje penzija će biti linearno i u novčaniku će ga najstariji osetiti u novembru.

Potom stiže i jednokratna pomoć za penzionere od po 20.000 dinara i ona će biti isplaćena između 25. novembra i 5. decembra.

Novo povećanje stiže od januara naredne godine. Penzije će od 1. januara biti povećane za 14,6 odsto. Januarsko povećanje penzija je redovno, a oktobarsko vanredno usklađivanje, a kumulativno povećanje iznosiće preko 21 odsto.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.