KUĆA NA DIVČIBARIMA OD 74 KVADRATA ZA SAMO 12.000 EVRA: To nije sve što VLASANIK nudi za tu CENU, gledajte samo OVO
Divčibare, Foto: Printscreen/Youtube/Arhiva Snimaka

VAU

KUĆA NA DIVČIBARIMA OD 74 KVADRATA ZA SAMO 12.000 EVRA: To nije sve što VLASANIK nudi za tu CENU, gledajte samo OVO

Vikendica na prodaju ima 74 kvadrata, u podnožju Divčibara, a prema rečima vlasnika nedavno je sagrađena

Objavljeno:

Cene kvadrata kuća i vikendica na najpoznatijim turističkim destinacijama u Srbiji značajno su porasle poslednjih godina, pa se vrednost onih najjeftinijih kreće od 20.000 evra. Iako su te cifre danas daleko više od onih po kojima su se prodavale samo 3 godine ranije, u moru oglasa moguće je s vremena na vreme pronaći i one za "plići džep". Jedna takva kuća smeštena na Divčibarama, jednoj od najlepših planina u Srbiji na prodaju je za 12.000 evra.

Vikendica na prodaju ima 74 kvadrata, u podnožju Divčibara, a prema rečima vlasnika nedavno je sagrađena. Ima struju, vodu, telefon, ulično svetlo i odličan prohodan put kojim se do nje dolazi. Ipak ovo nije sve što vlasnik za bukvalno simboličnu cifru nudi. Uz nekretninu ide i plac površine 50 ari, voćnjak ali i pomoćna zgrada, šupa za drva, sušara za meso.

Prema slici koju je vlasnik priložio, može se videti da opravdava opis koji je i naveo. Ono što se može još videti a što nije navedeno jeste da je vikendica smeštena u samoj prirodi bez okolnih kuća i okružena zelenilom. Nekretnina nema fasadu, ali je unutra kompletno opremljena nameštajem. Iako vlasnik ne navodi da li i to ulazi u cenu, činjenica je da budućem kupcu za početak neće biti potrebna nikakva ulaganja u nekretninu i da će moći odmah da se useli.

Vikendice i za život i kao investicija

U periodu korona pandemije tržište nekretnina u planinskim predelima i vikend naseljima doživelo je najveći procvat. Ljudi su tada osetili osećaj slobode u sopstvenom kutku izvan gradske gužve, pa se tako taj trend nastavio i danas. Pecaroši uglavnom traže one pored reke, ljubitelji skijanja biraju planinske predele, ali prilikom odabira veliku ulogu ima cena.

Ipak, pored onih koji kupuju prostor za svoj odmor, neki su ovom pronašli i ideju za ozbiljan biznis i redovan izvor prihoda. A to ni ne čudi, imajući u vidu da je cena najma ovakvih kuća, naročito tokom praznika i sezone veoma visoka.

Posebno su tražene one manje u centru planine, u srcu šume ili na samoj obali reke, ali kako praksa pokazuje, tokom sezone, i u vreme dečijih raspusta i godišnjih odmora, izdaju se i one na većoj udaljenosti.

Montažne kuće sve traženije

Zbog visoke cene gradnje, montažne kuće postale su odlična alternativa za kutak nadomak grada. Tome najviše doprinosi brza" gradnja i ključ u ruke ali i cena za svačiji "džep". Iako je kvadrat skuplji u odnosu na prošlu godinu, ipak se za oko 20.000 evra može napraviti 40 kvadrata, a za 100.000 evra ozbiljan model dvospratnice ili dupleksa.

Montažna kuća
Montažna kuća foto: Printscreen/Facebook/Montazne kuce Javor-inzenjering

Montažnu kuću za useljenje za nekih 30.000 evra do 40.000 u proseku možete dobiti već za tri meseca. Cene montažnih kuća zavise najpre od faze gradnje, odnosno da li je kuća u sivoj fazi ili u fazi "ključ u ruke". Kvadrat u sivoj zoni se kreće od 370 do 420 evra, dok je u završnoj fazi oko 580 do 650 evra, u zavisnosti od površine objekta.

Ovakve nekretnine odavno krase domaće planine i vikend naselja, a nije retkost ni da ih neki kupuju kao stalno mesto boravka.

Bonus video:

02:17

ZA SAMCE SAMO JEDNOSOBNI STANOVI! Stručnjak za nekretnine analizira nova pravila u Nemačkoj i da li i SRBIJU ČEKA SLIČAN ZAKON!

(Espreso/ Blic Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.