OD DANAS NOVE POGODNOSTI ZA PENZIONERE: Sada je i zvanično
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

PIO FOND

OD DANAS NOVE POGODNOSTI ZA PENZIONERE: Sada je i zvanično

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda

Objavljeno:

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je danas potpisivanju 32 ugovora o saradnji između Republičkog Fonda PIO – Filijala Novi Sad i novosadskih preduzeća koja će penzionerima pružati brojne pogodnosti putem penzionerske kartice.

Prema njegovim rečima, na teritoriji Novog Sada potpisano je, zajedno s današnja 32, ukupno 54 ugovora, a poziv za priključivanje društveno odgovornih kompanija ovom projektu je i dalje otvoren.

Potpisujemo danas 32 ugovora, oni važe na teritoriji cele države“, kazao je gradonačelnik Novog Sada.

Do sada je ukupno preko 650 kompanija potpisalo ugovore na teritoriji Srbije.

„Oko 60% penzionera koji žive na teritoriji Srbije se prijavilo za nove penzionerske kartice, a ja bih pozvao one koji se još nisu prijavili da to učine i iskoriste pogodnost koju im je država pružila“, kazao je Đurić.

Direktor filijale Novi Sad PIO fonda Boris Jeftić naveo je da će jedan kontigent kartica biti podeljen u mesnim zajednicama i poslat na kućne adrese.

1 / 7 Foto: Filip Plavčić

„Ova dva načina smo osmislili i zbog broja penzionera u gradu, a i da bismo svima izašli u susret. I onima koji su udaljeni od filijale, a imamo i ogroman broj lica koji su nepokretni ili iz drugih zdravstvenih razloga ne mogu da dođu da preuzmu karticu. Ovo je projekat koji će penzionerima omogućiti niz pogodnosti“, istakao je Jeftić.

„Danas potpisujemo 32 sporazuma sa filijalom Novi Sad i Pokrajinskom filijalom PIO fonda, što nas dovodi do broja od 650 privrednih subjekata, institucija, i kompanija koje su potpisale sporazum sa PIO fondom. Reč je o mnogobrojnim firmama, od apotekarskih ustanova do trgovinskih lanaca do ugostiteljskih objekata u kojima će najstariji sugrađani moći da iskoriste svoje benefite. To su naravno sporazumi koji će omogućiti svim državljanima Republike Srbije da. kada dođu u Novi Sad, iskoriste svoje popuste sa svojim penzionerskim karticama“, objasnio je Jeftić.

Direktor Pokrajinskog fonda Slavko Imrić izjavio je da će penzioneri od sada svoju penziju moći da potroše na više stvari koje su im potrebne.

„Država brine i o prihodnoj strani penzionera, kako bi ona bila sve veća i veća“, rekao je Imrić.

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda, a za prijavu je potrebna samo lična karta.

Bonus video:

01:04

OVAKO MOŽEMO DA ISPRATIMO TOK POVEĆANJA PENZIJA DO 2024. GODINE! Stručnjak otkrio pokazatelj: Ovaj deo godine je presudan!

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.