DUPLIRANA PRODAJA MLEKA: Prodaja PARIZERA veća i do 10 PUTA, oglasio se Momirović!
Momirović, Foto: Ana Paunković

bolja cena

DUPLIRANA PRODAJA MLEKA: Prodaja PARIZERA veća i do 10 PUTA, oglasio se Momirović!

Zajedno sa ministrom Momirovićem maloprodajni objekat obišao je i poslovođa Stevo Rašić koji je tom prilikom istakao da je zabeležen rast prometa u odnosu na period pre akcije

Objavljeno:

Nakon što je objavio da je prodaja parizera po nižoj ceni u nekim radnjama povećana i do 10 puta, ministar trgovine Tomislav Momirović obišao je jutros još neke radnje u Beogradu da proveri efekte akcije "Bolja cena" i da u razgovoru sa radnicima sazna informacije iz prve ruke.

"Bolja cena" je zajednička akcija i inicijativa države i maloprodavaca, i njen osnovni cilj je da našim građanima omogućimo kupovinu proizvoda po pristupačnim cenama i izuzetno sam zadovoljan odazivom trgovaca i proizvođača, vidljivošću akcije i njenim efektima, izjavio je ministar Momirović nakon što je danas obišao jedan od maloprodajnih objekata.

- Još jednom bih podsetio da se u okviru akcije „Bolja cena" – cena za narod, u više od 2.500 prodavnica na teritoriji cele Srbije, nalazi 36 kategorija proizvoda, što govori da ova inicijativa nije samo obećanje, već konkretna akcija koja ima stvaran uticaj na svakodnevni život naših građana i dodao da se jasno vidi da su cene mnogih osnovnih proizvoda smanjene, čime se olakšava život porodicama i doprinosi njihovom boljem standardu, rekao je Tomislav Momirović.

Zajedno sa ministrom Momirovićem maloprodajni objekat obišao je i poslovođa Stevo Rašić koji je tom prilikom istakao da je zabeležen rast prometa u odnosu na period pre akcije, i to, između ostalog za, litarsko dugotrajno mleko od 122 odsto, sok breskva od dve litre za čak 101 odsto, kiselo mleko, pakovanje od 400ml, iako je skoro počela akcija, već se beleži rast za 27 odsto kao i kod pelena za decu, 56 komada, porast preko 50 odsto.

Podsetimo, gostujući u emisiji Insajder, Momirović je pre neki dan rekao da je prodaja parizera mnogo porasla od kada se ovaj proizvod nalazi na "Boljoj ceni". Rast prodaje je ogroman, u svim marketima zabeležen je rast od bar 6 do 7 puta, a u jednom čak i 10 puta.

Bolja cena
foto: Espreso

- Da li možete da zamislite koliko je porasla prodaja parizera? Da li mogu da vam pokažem jedan papir. Pogledajte molim vas ovo. Pričamo za relevantni vremenski period od utorka do petka, pre dve nedelje, prošle nedelje i sada. Prodaja je bila u jednom trgovinskom lancu, tu je i najviše porastao, bila 246 kilograma, pa 245, pa 2.092 kilograma, deset puta, rekao je Momirović. - U drugim lancima je prodaja parizera porasla između 7 i 8 puta, u ovom 10 puta. Možete da zamislite koliko to ljudima znači - rekao je Momirović.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako je nedavno i najavio, na dan kada se 20 artikala pojavilo na rafovima po sniženim cenama, doručkovao je sa ministrima Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem, parizer, majonez, jogurt i hleb.

"U Palati Srbije smo, pošto danas imam mnogo sastanaka na Novom Beogradu. Prethodno su Siniša Mali i Toma Momirović otišli u prodavnicu, kao što smo i obećali onima koji su to od nas zahtevali, nije to bio naš hir, jer su rekli da to valjda ne smemo i nećemo da jedemo, kupili su pola kilograma parizera domaće proizvodnje, kupili su dva litra jogurta, dva hleba "Sava", dve kese, i majonez, i ukupno je cena 585 dinara", naveo je Vučić na snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Bonus video:

21:46

MINISTAR MOMIROVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV U okolnostima kada imamo rat u Evropi investiramo i ne odustajemo ni od jednog projekta

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.