MEĐU PRVIMA IMAO PODNO GREJANJE, A SAD PRONAŠAO NAČIN ZA JEFTINU STRUJU: Deda Ljubi stižu RAČUNI od samo PAR STOTKI
Zaječarski penzioner Ljuba Todorović, Foto: Zamedia/Youtube Printscreen

ISKORISTIO SUBVENCIJE NA NAJBOLJI NAČIN

MEĐU PRVIMA IMAO PODNO GREJANJE, A SAD PRONAŠAO NAČIN ZA JEFTINU STRUJU: Deda Ljubi stižu RAČUNI od samo PAR STOTKI

Mesec dana nakon ugradnje panela stigao je i prvi račun za utrošenu energiju u iznosu od samo par stotina dinara

Objavljeno: 13:29h

Zaječarski penzioner Ljuba Todorović poznat je u svom gradu po mnogo čemu. Nekad je radio kao inženjer a komšije ga znaju i kao pionira po nečemu što je u to vreme u unutrašnjosti Srbije bilo retko i gotovo nezamislivo.

Još 1986. u kuću je ugradio podno grejanje a sad je opet poneo titulu pionira energetske efikasnosti u Zaječaru kad se odlučio da na krov porodične kuće u kojoj živi sa ćerkinom porodicom ugradi solarne panele.

Odluku su doneli zajednički, kao složna familija, i tako iskoristili subvencije grada i države za unapređenje energetske efikasnosti kuća i stanova koje je dobilo 101 domaćinstvo u Zaječaru, piše zaječarska Zamedia.

porodica Todorović
porodica Todorovićfoto: Zamedia/Youtube Printscreen

Šok na računu za struju

Ono što je zanimljivo, komšije su se odlučile za druge načine uštede a jedino je Ljuba odabrao ugradnju solarnih panela.

Mesec dana nakon ugradnje panela stigao je i prvi račun za utrošenu energiju u iznosu od samo par stotina dinara, pa je Ljuba uveren da je prelazak na zelenu energiju uz ogromnu uštedu, prava investicija za budućnost.

1 / 5 Foto: Zamedia/Youtube Printscreen

Koliko ga je sve to koštalo

Na površini od 35 kvadrata ugradio je 10 panela snage 5,7 kilovata. Od države su dobili 430.000 dinara, a onda dodali svojih 480.000 od prodaje kuće na selu.

Sad tačno znaju koliko su proizveli i potrošili, a najviše se raduje Ljubina ćerka jer ne mora više da pazi na skupu i jeftinu struju jer sad radi obrnuto - sve što želi uključuje preko dana kad je proizvodnja, a ne preko noći.

Bonus video:

05:18

OVOLIKO ĆE POSKUPETI GREJANJE ZA STAN OD 60 KVADRATA! Čučković: Elektrane su tražile skosk od 6 odsto, davaćemo BESPLATNE KILOVATE

(Espreso/Zamedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.