EVO KAKO DA PROVERITE DA LI STE USKORO NA REDU DA PODIGNETE PENZIONERSKU KARTICU: Sve završite u PAR KORAKA! (FOTO)
Prijava za penzionersku karticu, Foto: Nenad Kostić

penzionerska kartica

EVO KAKO DA PROVERITE DA LI STE USKORO NA REDU DA PODIGNETE PENZIONERSKU KARTICU: Sve završite u PAR KORAKA! (FOTO)

Ognjenović je kazao svima koji su se prijavili onlajn da na isti način mogu i da provere status svoje prijave kako ne bi strepeli

Objavljeno:

Podela penzionerskih kartica koja će najstarijim sugrađanima omogućiti brojne popuste i pogodnosti pri plaćanju roba i usluga, počela je 28. avgusta kada je direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović prvu penzionersku karticu nove generacije svečano uručio penzionerki Milici Stanimirović iz Beograda.

On je tada kazao novinarima da se do sada za ovu karticu koja će početi da važi 1. oktobra prijavilo više od 730.000 penzionera.

Penzioneri svoje kartice mogu da preuzmu u filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), a podela je organizovana i u opštinama ili mesnim zajednicama.

Kako je podela kartica krenula, penzioneri se sve više interesuju kako da provere kada će doći na red, kao i da li je njihova prijava zavedena a kartica na putu da bude izrađena.

To je jedno od najčešćih pitanja PIO Fondu u poslednje vreme, a direktor Relja Ognjenović više puta dao je detaljne odgovore na tu goruću temu među penzionerima.

Penzionerska kartica
Penzionerska karticafoto: Printscreen/PIO fond

Ognjenović je kazao svima koji su se prijavili onlajn da na isti način mogu i da provere status svoje prijave kako ne bi strepeli.

Potrebno je, naime, na sajtu Fonda PIO, kliknuti na opciju „provera statusa prijave“. Kada unesete svoj JMBG pojaviće se i obaveštenje da li je vaša prijava uspešno podneta, objasnio je Ognjenović.

Kada se utvrdi status prijave, svim penzionerima, i onima koji su se lično prijavili u filijalama Fonda, ostaje da sačekaju sms poruku na broj telefona koji su u prijavi ostavili ili mejl.

To je obaveštenje da je njihova penzionerska kartica gotova i da mogu doći da je preuzmu u neku od filijala fonda, ili u jedinicama lokalne samouprave, kao što je to ovih dana već organizovano u nekim beogradskim opštinama.

Radi lakšeg podizanja penzionerskih kartica produžen je i rad filijala Fonda, čiji će šalteri raditi do 18 sati, odnosno od 15 pa sve do 18 časova na njima će se isključivo obavljati podela penzionerskih kartica.

Pogodnosti koje će penzionerima uz ovu karticu omogućiti privreda i državne institucije, biće jasno istaknute na sajtu PIO fonda, ali i putem medija, novina i portala penzioneri će biti pozivani na sve velike akcije koje se nude i biti obaveštavani gde mogu da koriste kartice.

Sve privatne firme, trgovinske radnje, apoteke…imaće jednu nalepnicu na kojoj će biti napisano da su oni partneri penzionerske kartice nove generacije, a o samim popustima penzioneri će se informisati na licu mesta ili putem sajta PIO fonda.

Direktor PIO fonda je najavio i da je u pripremi i aplikacija gde će se penzioneri kvartalno, polugodišnje ili godišnje upoznavati o najvećem broju akcija koje će biti sprovedene sa privrednim subjektima sa kojima su potpisani ugovori.

Do sada je država za pogodnosti koje će se nuditi preko penzionerskih kartica potpisala ugovore sa više od 400 partnera.

Svi partneri PIO Fonda u ovoj akciji su podjednako važni ali penzionerima će posebno značajan biti sporazum sa Apotekama Beograd koje će davati i do 30 odsto popusta na svoje proizvode.

Prijava još traje, pa su i Ognjenović ali i sam predsednik Republike Aleksandar Vučić, u više navrata pozvali preostale penzionere da se prijave i sebi obezbede brojne mogućnosti za uštede u kućnom budžetu.

Od nedavno je penzionerima omogućeno da se i u Poštama Srbije prijave za ovu karticu, kako bi im to bilo što više olakšano.

Bonus video:

00:21

PRIJAVE ZA PENZIONERSKE KARTICE OD DANAS I NA ŠALTERIMA POŠTA: Popusti u više od 350 ustanova

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.