OVA BANJA JE BISER JUGA SRBIJE I SVE JE TRAŽENIJA! Ovde možete uživati za samo 10 EVRA po noćenju I LETI I ZIMI
Sijarinska banja, Foto: Printscreen/Youtube/BALKANORAMA

blagodeti su raznolike

OVA BANJA JE BISER JUGA SRBIJE I SVE JE TRAŽENIJA! Ovde možete uživati za samo 10 EVRA po noćenju I LETI I ZIMI

Ovo srpsko odmaralište okruženo šumama i padinama planine Goljak

Objavljeno:

Sijarinska banja jedno je od prirodnih domaćih lečilišta koje dobija sve veću pažnju među domaćim ali i stranim turistima. Ušuškana među šumama u Jablaničkom okrugu, ovu banju još zovu i biser juga Srbije, što i ne iznenađuje imajući u vidu da su gejzeri tople vode u ove banje jedinstveni u Evropi. Apartmanski smeštaj na ovoj turističkoj destinaciji kreće se od 25 evra dok je noćenje u hotelu za 2 osobe manje od 50 evra.

Sijarinska banja nalazi se na jugu Srbije u Jablaničkom okrugu. Od Medveđe je udaljena oko 10 kilometara, od Leskovca oko 50, dok je od od Beograda udaljena 330 kilometara, što je oko 3 sata automobilom. Ovo srpsko odmaralište okruženo šumama i padinama planine Goljak, pa je klima u banji prijatna i leti i zimi. Od početka godine do jula meseca banju je posetilo oko 5.000 turista, dok je samo u julu bilo 2.155 gostiju, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Sijarinska banja
Sijarinska banjafoto: Printscreen/Youtube/BALKANORAMA

Sijarinska banja ima 18 termalnih izvora

Poslednjih godina za banjama u Srbiji vlada veliko interesovanje, a Sijarinska banja postaje sve popularnija jer se grade novi objekti a prateći sadržaj je sve bogatiji i prilagođen svakom uzrastu. Banja poseduje 26 izvora, od kojih se čak 18 koristi u medicinske svrhe.

U Donjoj banji smešteni su Glavni izvor, Izvora za inhalaciju, Mali Gejzir, Gejzir, Rimski izvor, Borov, Spasa, Raja i Hisara, dok Gornja Banja ima svoje izvore kao što su Jablanica, Zdravlje, Suzica, Snežnik, tri izvora u Blatištu, Kiseljak i bušotina B-4.

Voda u banji razlikuje se po hemijskom sastavu a temperatura ide do 76 stepeni. Ovde se nalazi pet bazena za kupanje, 15 kada, tri blatna jezera i plivački bazen sa mineralnom vodom, a osim toga banja je poznata i po lekovitom blatu.

Sijarinska banja
Sijarinska banjafoto: Printscreen/Youtube/BALKANORAMA

Bolesti koje se leče u Sijarinskoj Banji

Sijarinska banja sve više privlači turiste zbog aktivnosti koje nudi. Neki dolaze samo da se odmore i uživaju u prirodi, neki zbog lova i ribolova, dok je zaljubljenici u sportske aktivnosti biraju baš zbog obilja terena. Ipak, kao i mnoge banje u Srbiji, i ova je i dalje najprivlačnija zbog impresivnog broja izvora tople vode. Posebno se ističe zbog retkih gejzira tople vode koji su jedinstveni u Evropi.

Bolesti koje se leče i tretiraju u banji su:

  • Problemi sa kičmom i leđima
  • Više vrsta reumatizma
  • Ostala oboljenja koštano-mišićnog sistema
  • Ginekološki problemi
  • Bolesti pluća i ostalih disajnih organa
  • Konjuktivitis
  • Šećerna bolest
  • Anemija
  • Neki oblici neuroze i stanja psihofizičke iscrpljenosti organizma
  • Bolesti bubrega i mokraćnih puteva
  • Bolesti žuči, žučnih puteva, pankreasa i jetre
  • Bolesti digestivnog trakta
  • Kožna oboljenja

Cena smeštaja u Sijarinskoj Banji od 10 evra

Smeštaj u Sijarinskoj banji kreće se od 10 evra po noćenju i to u privatnim sobama sa zasebnim kupatilom. Prema trenutno aktuelnoj ponudi, može se videti da je ova vrsta smeštaja vrlo zastupljena u banji. Kako kažu vlasnici privatnih smeštaja, za one kojima ne smeta da dele kupatilo sa drugim posetiocima, cena smeštaja je i niža.

Sijarinska banja
Sijarinska banjafoto: Printscreen/Youtube/BALKANORAMA

Ipak za one koji više vole privatnost, ali im ne smeta da budu i koji kilometar dalje od centralne lokacije banje, cena apartmana sa bazenom i doručkom za dve osobe košta 25 evra.

Bonus video:

02:50

VRNJAČKA BANJA NAJUNOSNIJA TURISTIČKA ATRAKCIJA U SRBIJI

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.