EVO KOLIKO KOŠTA SMEŠTAJ U LUKSUZNOM APARTMANU U BANJI ZA 7 DANA: Potražnja za smeštajem NIKAD VEĆA
Foto: Printscreen / Youtube / Lepote naše Srbije

CENE

EVO KOLIKO KOŠTA SMEŠTAJ U LUKSUZNOM APARTMANU U BANJI ZA 7 DANA: Potražnja za smeštajem NIKAD VEĆA

Domaće banje u Srbije je u periodu od januara do jula meseca posetilo je 2.303.624 domaćih i stranih turista

Objavljeno:

Banje u Srbije ove sezone beleže rekordnu posećenost, a samo u julu imale su skoro 10 odsto više turista u odnosu na isti period prošle godine. To ni ne iznenađuje imajući u vidu da se neke nalaze samo sat vremena od velikih gradova, a da su cene smeštaja daleko niže od gradskih renti apartmana.

Domaće banje u Srbije je u periodu od januara do jula meseca posetilo je 2.303.624 domaćih i stranih turista. Samo u julu mesecu bilo ih je 453.795, što je za 9,7 odsto više dolazaka u odnosu na isti period prošle godine. Najposećenije su Vrnjačka Banja, Soko Banja, Banja Vrdnik, Banja Koviljača...

Cena smeštaja u Vrnjačkoj Banji od 20 evra

Vrnjačka banja najposećenija je banja u Srbiji, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Ovo Banju je za prvih sedam meseci posetilo 105.324 turista a samo u julu bilo ih je 21.646. Ova banja poslednjih godina zbog svog sadržaja ne samo da privlači domaće turiste, već je sve veći broj i stranaca koji ovu destinaciju biraju za odmor.

Vrnjačka banja
Vrnjačka banjafoto: Printscreen/Youtube/light2tube

Prema trenutnim cenama smeštaja u ovoj banji se noćenje kreće se od 20 evra, koliko je cena za apartman za dve osobe. Malo veći apartmani, koji bi mogli da smeste tri ili više osoba, pa čak i celu porodicu, kreću se od 30 evra do 50 evra, u zavisnosti od broja kreveta ali i udaljenosti od centra.

U banji postoji i nekoliko hotela, a cena ovog tipa smeštaja kreće se u zavisnosti od toga koliko hotel ima zvezdica. Naime, noćenje u najjeftinijem hotelu sa dve zvezdice košta oko 4.000 dinara i to je cena za dve osobe, a doplata doručka po osobi je oko 500 dinara.

Cena smeštaja u Sokobanji 15 evra

Sokobanja druga je na listi po posećenosti banja u Srbiji ove godine. Za prvih sedam meseci banju je posetilo 76.099 turista, od čega samo u julu ih je bilo 24.507. Ova banja poznata je uglavnom po lečenju disajnih puteva, naročito kod dece, pa imajući to u vidu banja je prilagodila sadržaj svim uzrastima.

Sokobanja
Sokobanja foto: Printscreen / Youtube / Lepote naše Srbije

Smeštaj u Sokobanji prema aktuelnim cenama kreće se od 15 evra, i to je apartman za četvoročlanu porodicu. Veliki broj smeštaja ovog tipa kreće se oko 20 evra, a one malo luksuznije vile koje u okviru svog objekta imaju i bazen za ceo studio nude cenu od 35 evra pa do 50.

Cene smeštaja u hotelima u ovoj banji kreću se oko 100 evra po noćenju i to je cena za dve osobe sa doručkom.

Cena apartmana u Banji Vrdnik od 15 evra

Banju Vrdnik je ovog jula posetilo 10.413 domaćih i stranih turista, a za prvih sedam meseci taj broj je bio 45.543, pokazuje RSZ statistika. U ovoj banji preovladavaju konačišta, gde se noćenje za dve osobe kreće od 15 evra.

Trokrevetni apartmani kreću se od 20 evra pa u zavisnosti od usluge i opremljenosti koju domaćin nudi idu i preko 50 evra.

Hotelski smeštaj je jednak gradskim cenama, pa se tako noćenje za dve osobe u hotelu sa 4 zvezdice kreće od 100 evra.

Noćenje u Banji Koviljači od 15 evra

Banja Koviljača je takođe jedna od najinteresantnijih destinacija turista ove sezone mešu banjama u Srbiji, a to govore i zvanični podaci. Od januara do jula banju je posetilo 12.871 turista a samo u julu mesecu ih je bilo 2.658. Koliko je ova banja bila tražena tokom letnjeg perioda najbolje svedoče vlasnici apartmana za izdavanje kojima su kako kažu rezervacije krenule još na početku godine a u cik sezone tražilo se mesto više.

Smeštaj se u ovoj banji kreće od 15 evra, što je cena za noćenje u privatnim apartmanima i vilama. Za ovu cenu izdaju se stanovi za dve osobe ali je takođe moguće naći višekrevetni studio. Najčešće cene apartmana su oko 30 evra za celu porodicu, a neki ih cene i 50 u zavisnosti od opremljenosti.

Banja Koviljača nudi i hotelski tip smeštaja koji se u samom centru kreće oko 100 evra po noćenju za dve osobe. Međutim, na manjoj udaljenosti od banje, hotelski smeštaj za dve osobe je moguće naći čak za 30 evra.

Smeštaj u Banji Vrujci od 20 evra

U Banji Vrujci je ove sezone bilo gužva na šetalištu, a samo u julu banju je posetilo preko 3.000 turista. Ova banja daljena je od Beograda oko 110 kilometra, što je oko sat i 20 minuta vožnje kolima, pa domaći turisti mogu i na vikend neplanski da svrate. A to i jeste slučaj, posebno u letnjim danima, imajući u vidu da je banja smeštena u dolini između planine Suvobor i reke Toplice.

Banja Vrujci
Banja Vrujcifoto: Turistička ogranizacija Srbije

Privatni smeštaj u Banji Vrujci kreće oko 20 evra, i za tu cifru je moguće pronaći i apartman sa više kreveta pa čak i više od jedne sobe. Smeštaj u domaćinstvu, gde je posetiocima ponuđeno na korišćenje i dvorište i bazen ali i domaćinski doručak, kreće se od 35 evra i to ceo studio.

Prema rečima nekih zakupaca koji godinama unazad izdaju stanove i sobe u Banjama u Srbiji, ova godina posebno se istakla, a najveća zainteresovanost turista bila je tokom najtoplijih letnjih dana, kada se u mnogim banjama tražio krevet više.

Bonus video: U BEOGRADU IMA VIŠE OD 10. 000 NAPUŠTENIH STANOVA Stručnjak za nekretnine savetuje: Ko god ima novca neka uloži u nekretninu!

02:05

U BEOGRADU IMA VIŠE OD 10. 000 NAPUŠTENIH STANOVA Stručnjak za nekretnine savetuje: Ko god ima novca neka uloži u nekretninu!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.