posao
KONOBAR ZARADIO 17.000 EVRA ZA MESEC DAN I TO BEZ BAKŠIŠA! Sv se pitaju kako, a ovo je caka
Evo kako u Cirihu ovaj ugostitelj određuje plate radnicima
Ugostitelji širom Evrope suočavaju se sa nedostatkom radne snage, ali ne i Mišel Peklard iz Ciriha. A da ni plata konobarima nije mala, govori činjenica da je jedan od njih u junu zaradio oko 17.200 evra.
Pa kako je to pošlo za rukom vlasniku restorana? Zahvaljujući novom načinu nagrađivanja zaposlenih. Naime, ugostitelj, koji sa partnerom drži 16 lokala, omogućio je svojim zaposlenima da sa njim dele ukupan prihod prenosi Poslovni.hr.
Kako je objasnio za švajcarski list, tokom leta, kada su čak i terase pune gostiju, mora da ima na raspolaganju što veći broj konobara. Kako bi ih zadržao, dogovorio se sa njima da će im dodavati na platu iznos između 7 i 8 odsto ukupnog prihoda.
- Rezultat je da u proseku naši zaposleni dobijaju između 8.000 i 12.000 franaka mesečno - objašnjava ugostitelj, koji navodi da zaposleni sada imaju i veću motivaciju za rad.
- Zaposleni rade savesno, kao da su sami vlasnici restorana - dodaje.
Bonus video:
(Espreso / Poslovni.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!