OVO SU ZAHTEVI SINDIKATA PENZIONERA: Sutra važan sastanak u Vladi Srbije
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

PENZIONERI

OVO SU ZAHTEVI SINDIKATA PENZIONERA: Sutra važan sastanak u Vladi Srbije

Penzionerska udruženja navode da penzije do kraja 2025. godine ne bi smele biti niže od 50 odsto prosečne zarade

Objavljeno:

Predstavnici reprezentativnih udruženja penzionera sutra će se sastati s predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, kako bi razgovarali o materijalnom i socijalnom položaju penzionera, najavio je Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS).

Kako je naveo SSSS, predsednica vlade je sazvala sastanak na zahtev udruženja, nezadovoljnih sve težim uslovima za život najstarijih građana Srbije.

„Udruženja su nedavno ukazala da je poslednje dve godine došlo do dramatičnog osiromašenja penzionerske populacije, uzrokovano stalnim povećanjem cena prehrambenih proizvoda, energije, troškova stanovanja, lekova, zbog čega se čak oko million najstarijih našlo na rubu fizičkog opstanka“, navodi se na sajtu SSSS.

1 / 4 Foto: beta dragan gojić

Sastanak, kojem će prisustvovati predstavnici Udruženja sindikata penzionera Srbije, Saveza penzionera Srbije i Udruženja sindikata penzionera Srbije „Nezvisnost“, biće održan u kabinetu predsednice vlade, sa početkom u devet sati, preneo je Tanjug.

U dopisu, upućenom predsedniku države i predsednici Vlade Srbije, penzionerska udruženja navode da penzije do kraja 2025. godine ne bi smele biti niže od 50 odsto prosečne zarade u Srbiji do kraja te godine, što bi podrazumevalo nešto veći rast penzija od projektovanog, navode iz SSSS.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.