ZARADA I DO 300.000 DINARA, DRŽAVA DAJE ŠANSU: Samo OVDE možete proveriti da li je vaše ime na spisku
Popis, Foto: Printscreen, Profimedia

VAŽNO

ZARADA I DO 300.000 DINARA, DRŽAVA DAJE ŠANSU: Samo OVDE možete proveriti da li je vaše ime na spisku

Za popis je potrebno 2842 popisivača

Objavljeno:

Republički zavod za statistiku objavio je Rang listu prijavljenih kandidata za popisivače na Popisu poljoprivrede koji će se na terenu obaviti od 1. oktobra do 15. decembra.

Za kandidate koji se pozivaju u drugu fazu selekcije na rang-listi je naveden termin za intervju i mesto za predaju dokumentacije.

RZS je istakao da su objavljivanjem liste svi kandidati koji su konkurisali za posao popisivača obavešteni o rezultatima prve faze selekcije, i o tome kada i gde kandidati koji su ušli u drugu fazu selekcije treba da dođu i kada.

Provera se može izvršiti na ovom linku, a u padajućem meniju odaberite opštinu u kojoj ste se prijavili.

Na sajtu možete videti i koja su dokumenta potrebna da se ponesu na razgovor.

Popis poljoprivrede
foto: PRI

Za popis je potrebno 2842 popisivača, a u slučaju da se ne odazove dovoljan broj kandidata potrebnih za obuku, redom će, telefonom i imejlom, biti pozivani kandidati "ispod crte", odnosno kandidati koji nisu u prvom krugu pozvani na predaju dokumentacije i intervju, dok se ne obezbedi potreban broj kandidata za obuku.

Preliminarna lista kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku biće objavljena 1. septembra 2023. godine u 16 časova.

Popis poljoprivrede
foto: PRI

- Neka minimalna zarada je oko 60.000 dinara dok traje popis, projektovana je oko 150.000 dinara, s tim što može biti i mnogo veća. Setimo se da smo na popisu stanovništva imali popisivača koji je za dva i po meseca trajanja popisazaradio i preko 300.000 dinara. Samo je bitno da budu vredni - rekao je nedavno za Kurir Petar Korović, pomoćnik direktora RZS.

Predviđeno je da po popisivaču bude oko 250 gazdinstava, a podaci će biti prikupljani metodom intervjua na terenu, od 1. oktobra do 15. decembra, na osnovu Adresara poljoprivrednih gazdinstava.

Bonus video:

03:09

Mala poljoprivredna gazdinstva u zaječarskim selima

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.