OVO SE DEŠAVA PRVI PUT OD POČETKA GODINE: Oglasio se ministar Momirović
Tomislav Momirović, Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

inflacija

OVO SE DEŠAVA PRVI PUT OD POČETKA GODINE: Oglasio se ministar Momirović

Tomislav Momirović objasnio je važne stvari o inflaciji u Srbiji

Objavljeno:

- Uvereniji sam nego ikada da ćemo uspeti do kraja godine da stabilizujmo inflaciju, Prvi put od početka godine i statistika beleži pad cena hrane, a najviše je pala cena povrća za čak 10 odsto, istakao je danas na svom Instagram profilu, ministar unutrašnje i spoljašnje trgovine, Tomislav Momirović.

- Nekoliko meseci govorim da postoji pad cena određenih proizvoda. U julu i statistika beleži pad cena određenih grupa proizvoda, pre svega hrane, pre svega povrća, rekao je Momirović u videu objavljenom na Instagramu, uz komentar da nema sumnje da se Srbija i dalje bori sa visokom inflacijom.

- Borimo se, ako i ostatak istočne Evrope, ali sam uvereniji nego ikada da ćemo uspeti do kraja godine da stabilizujemo inflaciju, dovedemo je do nivoa od 8 odsto i da sledeće godine bude u željenim okvirima, između dva i pet odsto. Srbija se ne vraća u prošlost, Srbija ide napred, zaključio je Momirović.

Bonus video:

05:01

IMA LI KRAJA POSKUPLJENIMA U SRBIJI? Stručnjaci iz PKS i NBS: Cene hrane ostaju visoke, evo kad se očekuje UPOLA MANJA INFLACIJA

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.