OVI PENZIONERI U SRBIJI ĆE DOBITI PO 10.000 DINARA: Novac je već odvojen
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

POMOĆ

OVI PENZIONERI U SRBIJI ĆE DOBITI PO 10.000 DINARA: Novac je već odvojen

Od 2015. godine izdvajaju po 5.000 dinara na godišnjem nivou za penzionere

Objavljeno:

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da grad konstantno ulaže u bolji život najstarijih sugrađana i da je rebalansom budžeta izdvojio 50 miliona dinara za pomoć najugroženijima koja bi trebalo da iznosi 10.000 umesto dosadašnjih 5.000.

Od 2015. godine izdvajamo po 5.000 dinara na godišnjem nivou za naše najstarije sugrađane, koji imaju najniže penzije. Ove godine rebalansom budžeta smo odlučili da naši najstariji sugrađani dobiju 10.000 dinara. Izdvojili smo 50.000.000 dinara ukupno u budžetu Grada Novog Sada, naveo je Đurić u svojoj objavi.

Takođe, podsetio je, mi za njih gradimo i domove penzionera, kao i penzionerske domove pri Gerontološkom centru. Dosta smo izdvojili za naše najstarije sugrađane od 2012. godine, a ono što je isto važno je da smo od 2017. godine počeli da ih upućujemo i u banje na rehabilitaciju i na banjski tretman.

Potrudićemo se da izdvojimo još više sredstava za takve stvari da, koliko-toliko, naši sugrađani u tim najstarijim godinama svog života ipak osete da i društvo za koje su oni sticali i stvarali, na neki način im se odužuje, napisao je gradonačelnik Novog Sada.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.