JOŠ JEDNA NOVINA ZA PENZIONERE OD DANAS: Ovo će dosta olakšati stvari
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

PIO FOND

JOŠ JEDNA NOVINA ZA PENZIONERE OD DANAS: Ovo će dosta olakšati stvari

Primena i korišćenje novih penzionerskih kartica počinje 1. oktobra

Objavljeno:

Pošta Srbije i Republički fond PIO omogućili su prijavu za penzionerske kartice u svim poštama počev od 8. avgusta 2023. godine. Novu uslugu za penzionere predstavili su danas u beogradskoj Glavnoj pošti Zoran Đorđević, v.d. direktor Pošte Srbije, i Relja Ognjenović, direktor Republičkog fonda PIO.

Penzioneri koji to do sada nisu učinili od sada imaju priliku da se za besplatnu penzionersku karticu nove generacije prijave na šalterima više od 1.500 poslovnica pošta širom Srbije.

„I ovoga puta spremno stavljamo na raspolaganje svoju najrazgranatiju nacionalnu mrežu u službu važnog državnog projekta, koji za naše najstarije i najlojalnije korisnike donosi brojne pogodnosti, promotivne cene i popuste.

Ideja nam je bila da povećanjem broja pristupnih tačaka obezbedimo jednake mogućnosti i olakšamo pristup i podjednako ostvarivanje prava na prijavu penzionerima u udaljenim i manjim mestima širom naše zemlje. Pošta će i sama ponuditi pogodnosti za svoje proizvode i usluge uz penzionersku karticu.

Kako će u narednim danima biti aktuelna isplatapenzija na šalterima pošta, pozivamo penzionere da posetu poslovnicama pošta iskoriste i za prijavu za penzionersku karticu, dok nadalje to mogu učiniti svakodnevno u njima najbližoj pošti”, rekao je Zoran Đorđević.

1 / 4 Foto: Printscreen/PIO fond

Relja Ognjenović rekao je da se u Fondu PIO paralelno radi na formiranju mreže davalac pogodnosti, javnih institucija i privrednih subjekata, koji su prihvatili preporuku Vlade Srbije i ponudili dodatne pogodnosti za korisnike penzionerskih kartica.

„Bogatiji smo za 1.500 poslovnica, mesta na kojima će naši penzioneri moći da se prijave za novu Penzionersku karticu i to je nastavak dobre prakse, saradnje sa državnim preduzećima, lokalnim samoupravama, gde smo našim penzionerima omogućili da u svom mestu, u svojoj mesnoj zajednici, u svojoj pošti, iskoriste mogućnost da se prijave za Penzionersku karticu nove generacije. Do danas evidentirano je više od 660.000 prijava za penzionersku karticu. Potpisano je više od 350 sporazuma sa državnim institucijama i kompanijama iz privatnog sektora, koje će omogućiti korisnicima penzionerskih kartica brojne popuste i pogodnosti. Bolji život naših penzionera jeste nacionalni interes, a mi ćemo se truditi svakog dana da naši penzioneri danas žive bolje nego što su živeli juče”, rekao je direktor Ognjenović.

Ognjenović je zahvalio Pošti na uključenju u projekat, koja će kroz dobro organizovanu mrežu filijala omogućiti prijavu velikom broju korisnika koji nemaju drugi način da se prijave za penzionersku karticu.

Primena i korišćenje novih penzionerskih kartica počinje 1. oktobra.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.