PENZIONERSKE KARTICE ĆE OD OVOG DATUMA BITI U FUNKCIJI: Stiglo važno OBAVEŠTENJE za sve PENZIONERE
Foto: Nenad Kostić

obratite pažnju

PENZIONERSKE KARTICE ĆE OD OVOG DATUMA BITI U FUNKCIJI: Stiglo važno OBAVEŠTENJE za sve PENZIONERE

Do sada se prijavilo više od pola miliona penzionera, negde oko 600.000

Objavljeno: 10:00h

Ministar finansija Siniša Mali podsetio je danas na penzionerske kartice i pozvao penzionere da se prijave.

- Molim vas prijavljujte se za penzionersku karticu koja će vam omogućiti pogodnosti u maloprodajnim objektima. Do sada se prijavilo više od pola miliona penzionera, negde oko 600.000. Već imamo 400 kompanija koje žele da budu deo tog programa. Rekli smo da ćemo od 1. oktobra deliti te kartice svima - rekao je ministar.

Penzionerska kartica
foto: Printscreen/PIO fond

One će, podsetio je, biti u funkciji od 1. oktobra.

Kako se podnosi zahtev

Penzionerska kartica se izdaje na osnovu podnetog zahteva koji se može uputiti elektronski na zvaničnom sajtu Fonda www.pio.rs ili u organizacionoj jedinici Fonda (obrazac zahteva može se dobiti u FondU ili odštampati preko njihove internet stranice). Zahtev se podnosi lično ili preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika. U slučaju da se podnosi preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika, on dostavlja krštenicu ili drugu javnu ispravu kojom dokazuje svojstvo zastupnika, dok punomoćnik dostavlja punomoćje overeno kod javnog beležnika.

Spisak pogodnosti na sajtu PIO

penzioneri, Penzije
foto: beta dragan gojić

Zahvaljujući ovim karticama korisnici penzija će od 1. oktobra moći da kupuju po povoljnijim cenama i da dobijaju jeftinije usluge, kod kompanija koje pokažu društvenu odgovornost i priključe se ovoj važnoj akciji. Istovremeno, prilikom svake kupovine uz korišćenje penzionerske kartice, dodeljivaće se bodovi koji će kasnije moći da se iskoriste za ostvarivanje dodatnih pogodnosti.

Penzionerska kartica prestaje da važi prestankom osnova za ostvarivanje prava iz PIO; ako je korisnik opozove, prijavi gubitak, oštećenje kartice, ili smrću korisnika. Bitno je takođe naglasiti da se ako prestane da važi, ostvareni bodovi se brišu i ne mogu se preneti na druge osobe. U slučaju kada zbog gubitka, odnosno oštećenja Fond korisniku izda novu ostvareni bodovi se zadržavaju.

Bonus video:

01:43

VIŠE OD 15.000 PENZIONERA IDE NA BESPLATNU REHABILITACIJU: Omiljene destinacije Vrnjačka banja i Banja Koviljača i Sokobanja!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.