ZA 2 DANA LEŽU PARE NA RAČUNE OVOJ GRUPI GRAĐANA: Počinje i novi KONKURS, ne propustite prijavu!
Šalter, Foto: Beta/Vuk Branković

obratite pažnju!

ZA 2 DANA LEŽU PARE NA RAČUNE OVOJ GRUPI GRAĐANA: Počinje i novi KONKURS, ne propustite prijavu!

Prema pravilniku stipendije se daju nepovratno

Objavljeno:

Ministarstvo prosvete je najavilo da će isplata desete rate studentskih kredita i stipendija za školsku 2023. godinu početi 20. jula i na račune akademaca leći će 13.000 dinara.

Istog dana planirana je i isplata 10, 11. i 12. mesečne rate stipendija za izuzetno nadarene učenike i studente, kao i 11. i 12. rate za nedostajuća zanimanja za školsku 2022/2023. godinu.

Rok za prijavljivanje na novi konkurs je od 2. do 31. oktobra 2023. godine. Student za dobijanje stipendije ili kredita podnosi prijavu sa potrebnom konkursnom dokumentacijom visokoškolskoj ustanovi u koju je upisan.

Visokoškolske ustanove od 1. do 5. novembra 2023. godine, uz sačinjen i overen kontrolni spisak prijavljenih dostavljaju podneta konkursna dokumenta, zavisno od svog sedišta, odgovarajućoj službi za sprovođenje konkursa.

Svake školske godine na konkurs za dodelu učeničkih kredita prijavi se oko 350 učenika srednjih škola koji se obrazuju za neko od deficitarnih zanimanja, dok za stipendije aplicira oko 25 000 školaraca. Prema pravilniku stipendije se daju nepovratno, dok se krediti vraćaju u slučaju da učenik ne ispuni uslove propisane konkursom.

Prema podacimaMinistarstva prosvete godišnje se izdvoji oko 2,4 milijarde dinara za sve đake i studente u zemlji, a samo u poslednjih pet godina novac je dobilo 106.637 akademaca i više od 63.000 đaka. Takođe, u istom periodu ministarstvo je stipendiralo i 6.500 izuzetno nadarene dece i mladih ljudi.

01:21

SMIRIVANJE CENA NA TRŽIŠTU NEKRETNINA TEK 2023. GODINE!

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.