KVADRAT SA 700 SKOČIO NA 2000 EVRA U OVOM DELU BEOGRADA: Prigradska naselja na CENI, niču i LUKS ZGRADE!
Zgrada / Ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

nekretnine u beogradu

KVADRAT SA 700 SKOČIO NA 2000 EVRA U OVOM DELU BEOGRADA: Prigradska naselja na CENI, niču i LUKS ZGRADE!

Luks zgrade bukvalno niču na čistoj periferiji Beograda

Objavljeno:

Moglo bi se reći da naselje Ledine ima idealnu poziciju jer je ušuškano između opština Novi Beograd i Surčin, pa se zato u ovom delu stanovi sve više kupuju, a potražnja će tek rasti shodno novim projektima koja donosi EXPO 2027. u ovaj deo prestonice. Prosečna cena kvadrata je trenutno oko 1.820 evra, što je među najnižim u Beogradu, a kako na Ledinama niče sve više novih "luks" zgrada, to bi se moglo promeniti.

Tržište nekretnina je trenutno stabilno u odnosu na prošlogodišnje oscilacije, ali uvek postoje delovi grada koji su u "piku" interesovanja, a Surčin i Ledine su definitivno preuzeli štafetu. Ne tako dvano ovde su bile njive, kvadrat se prodavao po 700 evra, sad je i po 2.000, ali tu definitivno nije i kraj.

Prigradska naselja inače već su neko vreme na ceni. Tako raste i cena kvadrata na periferiji, a u potrazi za nešto jeftnijim kvadratom u poslednje vreme vro dobro prolaze naselja u okolini prestonice. Na listi traženijih tako su dospeli Železnik, Jajinci, Borča, pa i Ovča i Sremčica...

Garsonjeru od dvadesetak kvadrata na Ledinama možete kupiti za 37.050 evra, kako se navodi u jednom oglasu na sajtu Nekretnine.rs. Radi se o "kvalitetnoj novogradnji", a stan ima podno grejanje. Postoji i poonuda za stan od 50 kvadrata koji se može kupiti za 57.500 evra! U pitanju je dvosoban stan sa dve terase, velikom i malom. Vlasnik oglasa je naveo da je lokacija stana podrazumeva dobru povezanost sa drugim delovima grada, kao i da su u toku molerski radovi.

Blokovi / ilustracija
Blokovi / ilustracijafoto: Filip Plavčić

Na drugoj oglašivačkoj starnici postoji stan od 31 metar kvadratni za 45.000 evra, recimo, stan od 65 kvadrata se nudi za 65.000 evra. Osetno su više cene onih stanova koji su bliži novobeoradskoj strani, nego Surčinskoj. Na primer, tako se može videti ponuda za stan povržine 44 kvadrata, a košta 87.000 evra ili stan od 50 kvadrata za 105.000 evra.

Stan u novogradnji od 62 kvadrata košta 99.000 evra. Vlasnik nekretnine ističe kvalitetne materijale koji su korišćeni prilikom gradnje i opremanja stana, termoizolaciju, video nadzor, kao i lokaciju jer stan se nalazi na blizu puta Ledine-aerodrom, navedeno je na Nekretnine.rs.

Stanovi na Ledinama: Niču "luks" nekretnine

Ono što se primećuje kada se pretražuju stranice na internetu za prodaju nekretnina na Ledinama jeste veliki broj stanova u izgradnji, kao i novoizgrađenih "luks" stanova, što potvrđuje tezu o velikom interesovanju investitora za ovo područje.

U skladu s tim je i jedan oglas za "luks penthaus sa najlepšim pogledom", čija je godina izgradnje 2023! Poseduje terasu, spoljno parking mesto, sigurnosne uređaje, alarm, potpunu tehničku opremljenost, a grejanje je etažno. Nalazi se na 4. spratu, a ima ukupno 5 soba. Zacenjen je sa 206.800 evra.

Dvosoban stan od 44 kvadratna metra u ovoj varijanti se može naći za 86.600 evra. Dakle, kvadrat košta 1.950 evra. Jednosoban stan od 38 kvadrata "najurbanijem delu Ledina" košta 74.000 evra.

Kuće na Ledinama: Cene širokog raspona

Pored stanova, vrlo su tražene i kuće u Ledinama, a prosečna cena kvadrata je se kreće već od oko 1.000 evra. Ponuda na internetu je raznolika, od onih koje koštaju manje od 150.000 evra pa do onih od pola miliona... Za manje od 200.000 evra se mogu naći solidne porodične kuće. Jedna takva ponuda podrzumeva kuću standardnje gradnje od 183 kvadrata i ona košta 190.000 evra. Kuća ima svoje spoljno parking mesto, a uvedeno je i grejanje.

Nešto manja kuća od 169 kvadrata, ceni se 179.000 evra. Navodi se da se nalazi u mirnom delu Ledina, kao i da je poznati akvapark u blizini. Uz nju ide 4 parking mesta i dvorište puno zelenila površine 6 ari. Na jednom od najsvežijih oglasa, tačnije iz juna ove godine, nudi se kuća od 140 kvadrata sa skoro tri ari placa za 139. 000 evra. Naglašeno je da se kuća može i izdavati kao dva zasebna stana.

Bonus video:

03:00

NEPROCENJIVI SAVETI PRI KUPOVINI STANA: I na džemperu pišu detalji proizvodnje OVE STVARI NE PROPUSTITI PRI ODABIRU NEKRETNINE

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.