EVO KOJA HRANA JE NAJVIŠE POSKUPELA U JUNU: Objavljeni su novi ZVANIČNI PODACI!
Hrana, Foto: Espreso.co.rs

INFLACIJA

EVO KOJA HRANA JE NAJVIŠE POSKUPELA U JUNU: Objavljeni su novi ZVANIČNI PODACI!

Cene alkoholnih pića su u odnosu na pre godinu dana povećane za 10,6 procenta

Objavljeno:

Ugostiteljske usluge u junu su, prema danas objavljenim podacima Republičkog zavoda za statistiku, bile za 15,7 odsto veće u odnosu na jun 2022. godine.

Hrana je poskupela za 15 odsto, a u okviru nje topla i hladna predjela za 17 odsto, pečenja i jela po narudžbini za 16,8 odsto, salate za 15 odsto, variva za 16,3 procenta, hleb za 14,4 odsto, kolači za 14,7 procenata, a gotova jela za 10,4 odsto.

Cene alkoholnih pića su u odnosu na pre godinu dana povećane za 10,6 procenta, bezalkoholnih pića za 13,8 odsto a najviše su poskupela prenoćišta i to 23,9 odsto.

1 / 2 Foto: Profimedia

Kada je reč o kretanju cena ugostiteljskih usluga u Vojvodini, zabeležena su manja poskupljenje nego na republičkom nivou, pošto je ukupno poskupljenje iznosilo 14,5 odsto.

Najviše je poskupela hrana i to za 16,4 odsto, zatim bezalkoholna pića za 15,5 procenata, alkoholna pića za 13,4 odsto a najmanje prenoćišta gde su cene povećane za 3,7 odsto.

Bonus video:

05:01

IMA LI KRAJA POSKUPLJENIMA U SRBIJI? Stručnjaci iz PKS i NBS: Cene hrane ostaju visoke, evo kad se očekuje UPOLA MANJA INFLACIJA

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.