HRANA I PIĆE NISU SKUPLJI OD 2,5 EVRA: Da li ovo NAJJEFTINIJE mesto u Grčkoj?! (FOTO)
Plaža u Grčkoj / ilustracija, Foto: Profimedia

DA LI JE MOGUĆE?!

HRANA I PIĆE NISU SKUPLJI OD 2,5 EVRA: Da li ovo NAJJEFTINIJE mesto u Grčkoj?! (FOTO)

Cene hrane i pića niže su nego u Srbiji, a sa ostalim cenama u Grčkoj teško mogu da se porede

Objavljeno:

Od početka leta svi pričamo o visokim cenama u Grčkoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori, omiljenim letovalištima građana Srbije. Ipak, nije sve tako crno, osnosno - skupo.

Iako inflacija pogađa sve delove planete, pa i najdraže letnje destinacije, u ovom baru sa plaže u mestu Hanioti, na istočnoj obali Kasandre, vreme kao da je stalo.

Cene hrane i pića niže su nego u Srbiji, a sa ostalim cenama u Grčkoj teško mogu da se porede.

- Ko je u Haniotiju mora da zna za ovaj štek. Možete se kupati na plaži oko hotela, set ležaljki 10 ili 12 evra. I ovde možete lepo, kvalitetno i povoljno da klopate i popijete. Da nosite na plažu - kaže jedan član grupe Grčka info.

Tako omiljena letnja kafa za turiste u Grčkoj, čuveni frape, košta samo 1,5 evra, koliko košta i šoljica espresa i domaće kafe, ledenog čaja i gaziranog pića. Nešto skuplji je kapućino, jer je za njega potrebno izdvojiti 1,70 evra, a sa cenom od dva evra najskuplji su hladni espreso i hladni kapućino.

Hanioti cene
Hanioti cenefoto: Facebook/Novica Grek

Najskuplji na meniju su hladna čokolada i sveže ceđeni sok od pomorandže, za koje je potrebno izdvojiti 2,50 evra. Pivo od 330 mililitara košta 1,80 evra, a veće od pola litra košta 2,5 evra. Za flašicu vode potrebno je izdvojiti pola evra.

Ni hrana ne odstupa mnogo od ovih cena. Tako jedan sendvič košta 2,50 evra, parče pice i krofna 1,7 evra, a hot dog 1,5 evra.

Bonus video:

04:37

ZBOG 30 EVRA MANJE ZA LETOVANJE U GRČKOJ POSTAJU ŽRTVE PREVARANATA! Vlasnik agencije: Ovako ćete prepoznati da NEŠTO NIJE U REDU

(Espreso / Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.