OVOJ GRUPI GRAĐANA USKORO LEŽE NOVAC NA RAČUNE: Poznat datum priliva!
Isplata, Foto: Beta

obratite pažnju

OVOJ GRUPI GRAĐANA USKORO LEŽE NOVAC NA RAČUNE: Poznat datum priliva!

Ministarka je rekla da su sredstva već projektovana

Objavljeno:

Premije za mleko za drugi kvartal biće isplaćene odmah nakon što se završi javni poziv koji je raspisan 3. jula i trajaće do 3. avgusta, rekla je danas ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

"Ono što je najbitnije sada, drugi kvartal se isplaćuje po 19 dinara po litru, znači uvećano je sa 15 na 19 dinara i isplata će ići kada se završi javni poziv, kao što je bio slučaj za prvi kvartal", izjavila je Tanasković za Tanjug.

Naglasila je i da su istekli rokovi za javne pozive sa državnom podrškom za genetiku, kravu i tele, tov i pčelare.

"Pčelarima smo isplatili, za kravu i tele smo isplatili, od sutra krećemo isplatu za genetiku i tov, tako da stočarima već svakodnevno kreće priliv na njihov račun", istakla je Tanasković.

Ono je navela da kad je u pitanju državna podrška za genetiku ima preko 60.000 zahteva i trenutno je u procesu isplate.

Govoreći o novim javnim pozivima, Tanasković je rekla da će voćari moći da se prijave od 17. jula, a 24. jula se puštaju javni pozivi za prijavljivanje za podsticaj za organsku proizvodnju, biljnu prizvodnju, stočarsku proizvodnju i za nabavku grla.

"Nakon toga idemo na primarnu biljnu i stočarsku proizvodnju u avgustu i u septembru ćemo pustiti rasadničarima", istakla je Tanasković. Ministarka je rekla da su sredstva već projektovana.

05:27

MLEKO U RADNJAMA PONOVO ZA 3 NEDELJE? Stručnjak za stočarstvo objasnio šta se dešava na tržištu NE TREBA PANIČITI ZBOG NESTAŠICE

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.