Zorana Mihajlović: Često sam ljuta na direktora Puteva Srbije, ali uvek završi posao!
Foto: Fonet

iskreno

Zorana Mihajlović: Često sam ljuta na direktora Puteva Srbije, ali uvek završi posao!

Mihajlovićeva je istakla da Ministarstvo saobraćaaja ne odlučuje o izboru direktora javnih preduzeća na javnim konkursima, kao i da je ova vlada postigla značajan uspeh po pitanju gradilišta u Srbiji
Objavljeno:

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović priznala je danas da je često ljuta na v.d. direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka, ali da sa njim "nema problema pošto uvek završi posao", dok se neki drugi direktori "ni ne javljaju na telefon".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na pitanje novinara šta preporučuje Drobnjaka za novi mandat na čelu Puteva Srbije, Mihajlović je rekla da on dobro radi posao, s obzirom da se često čuje sa njim telefonom i da uvek završi sve što je predvidjeno.

Ona je dodala i da o izboru direktora javnih preduzehca na javnim konkursima ne odlučuje Ministarstvo saobraćaja već vladina komisija u okviru Ministarstva privrede.

- Pominje se često Drobanjak i kao resorni ministar mogu da kažem da se najmanje 10 puta dnevno čujemo, od čega sam verovatno sedam puta ja ljuta, ali je činjenica da na kraju radnog dana ili meseca imam završen posao što se tiče Puteva Srbije. Ima direktora koji se ni na telefon ne javljaju - istakla je Mihajlović

Ona je podsetila da je vlada donela odluku da se raspišu konkursi za sva javna preduzeća i da će komisija pregledati sve ponude i za Puteve Srbije.

- Niko nije u toj komisiji iz Ministarstva saobraćaja, već je nadležno Ministarstvo privrede. Postoje mnogi testovi koje će kandidati raditi i iskustvo će se gledati. Pustila bih komisiju da za svako preduzeće da svoj predlog, a mi kao ministarstvo ćemo se složiti sa svakim predlogom koje Ministarstvo privrede stavi pred vladu - navela je Mihajlović.

Ona je naglasila govoreći o autoputu Kragujevac - Batočina da se tu sada radi i subotom i nedeljom.

- Preporuka je moja izvodjačima, pošto je lepo vreme, da se radi po ceo dan dok se vidi i ako je moguće subotom i nedeljom. Ta priča da je radno vreme na gradilištu do četiri - ne slažem se pošto je tu doručak, ručak... a gradjevinska sezona traje samo šest meseci. Važni su rokovi - rekla je ministarka.

Mihajlović je dodala da je Srbija ranije imala prazna gradilišta, dok ova vlada ima dobre rezultate. (Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media