OBJAVLJEN DETALJAN KALENDAR ISPLATE PENZIJA ZA JUN MESEC! Evo i kada najstariji mogu da očekuju POVEĆANJE PRIMANJA
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Beta/Branislav Božić

VAŽNO!

OBJAVLJEN DETALJAN KALENDAR ISPLATE PENZIJA ZA JUN MESEC! Evo i kada najstariji mogu da očekuju POVEĆANJE PRIMANJA

Poslednji za isplatu su kao i ranijih meseci seniori iz kategorije zaposlenih i njihovi čekovi dolaze za naplatu 10.jula na kućne adrese

Objavljeno:

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio je detaljan kalendar isplate penzija za jun mesec.

Prvi na listi za isplatu kao i do sada su penzioneri iz kategorije samostalnih delatnosti, koji će svoj novac dobiti 4.jula, dok će odmah posle njih, tačnije 6.jula primanja leći i najstarijima koji su penziju stekli radeći u vojsci, kao i poljoprivrednim penzionerima.

Poslednji za isplatu su kao i ranijih meseci seniori iz kategorije zaposlenih i njihovi čekovi dolaze za naplatu 10.jula na kućne adrese, dok će samo dan kasnije penzije donositi poštari ili će moći da ih podignu na šalterima pošta.

Penzioner
foto: Nebojša Mandić

Penzije u Srbiji od 1. oktobra, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće povećane za 5,5 odsto, što će biti drugo uvećanje primanja najstarijih u ovoj godini. Da podsetimo, od 1. januara čekovi najstarijih viši su za 12,1 odsto i prosečan iznos koji stiže seniorima kreće se oko 37.825 dinara.

Kada za četiri meseca stigne najavljeno povećanje, prosečna koverta biće deblja za oko 2.100 dinara. To znači da će ona iznositi 39.900 dinara ili 340 evra. Već od nove 2024. godine korisnike penzija obradovaće dodatni plus u budžetu za 14,6 odsto, posle koga će prosek primanja najstarijih sugrađana biti veći za 5.820 dinara, odnosno izmosiće 45.725 dinara ili 390 evra.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.