"DNEVNO MOŽE DA SE ZARADI I DO 4.000": Iz omladinske zadruge otkrivaju koliko i gde PREKO LETA mladi mogu da ZARADE
Posao u kafiću, Foto: Profimedia

NIKADA NIJE BILO TEŽE NAĆI RADNIKE

"DNEVNO MOŽE DA SE ZARADI I DO 4.000": Iz omladinske zadruge otkrivaju koliko i gde PREKO LETA mladi mogu da ZARADE

Potrebe su različite

Objavljeno:

Mladi koji ostaju u gradu tokom leta neretko koriste slobodno vreme da pronađu neki dodatni posao. Najplaćeniji poslovi su na građevini – utovar i istovar, gde mogu da zarade dnevnicu od 2,5 do tri hiljade pa čak i četiri, a uvek su primamljivi i poslovi u kafićima.

Mladi koji odluče da budu vredni tokom leta, a ne samo da odmaraju od školskih i fakultetskih obaveza javljaju se omladinskim zadrugama i traže poslove.

Direktor studentsko omladinske zadruge "Boks" Lazar Vučić kaže da se mladi najviše javljaju baš u ovom periodu, kada se završi školska godina.

- Kraj juna, tada kreću da rade, u periodu jun, jul i avgust, do početka naredne školske godine. Žele da zarade što više novca. Muškarci se odlučuju da to budu fizički poslovi, jer su najveće dnevnice, a devojke najčešće traže poslove u ugostiteljskim objektima, prodaja sladoleda, u buticima… Lepljenje deklaracija je aktuelno tokom cele godine, mogu kad god žele, svaki tržni centar mora da ima deklaracije, pa je taj posao uvek aktuelan, a najviše se javljaju baš u ovom periodu - kaže on.

Posao
Posaofoto: Profimedia

On ističe da su potrebe različite.

- Ima momaka koji žele da rade par dana da imaju za izlazak, neko želi da sakuplja za telefon, školarinu, letovanje… - kaže.

Iskustvo je pokazalo, dodaje, da ima ljudi koji ne žele da rade.

- Nikad nije bilo teže naći radnike, ranije smo teško nalazili posao za studente, a danas ima dosta pozicija koje ostaju nepopunjene - kaže.

Novčanik
Novčanikfoto: Stefan Jokić

Kaže da nikad nije kasno da se mladi prijave.

- Poslova uvek ima, kad god žele da rade, kad im je potreban novac, uvek smo otvoreni i tu smo za njih - kaže Vučić.

01:03

VIŠNJA DETALJNO POJASNILA KAKO FUNKCIONIŠU POSLOVI NA ALJASCI! Zarada je ENORMNA, ima Srba, a OVO JE SVE ŠTO TREBA DA ZNATE

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.