Džaba nam besplatne akcije! Aerodrom postaje gubitaš! (FOTO)

U čabru

Džaba nam besplatne akcije! Aerodrom postaje gubitaš! (FOTO)

Glavni razlog za loše poslovanje Aerodroma je što Er Srbija duguje oko blizu 17 miliona evra za korišćenje aerodroma, njegovih resursa i ljudi
Objavljeno: 12:19h

To što imate besplatne akcije Aerodroma Nikola Tesla uskoro ćete moći da "okačite mačku o rep". Drama na Aerodromu Nikola Tesla: Avion sa mrtvim Nemcem sleteo u Beograd! Nekada izuzetno uspešno preduzeće, koje je pre nekoliko godina čak delilo i bonuse, sada beleži ogroman pad prihoda, pokazuju poslednji finansijski izveštaji objavljeni na Beogradskoj berzi.

Od trećeg tromesečja 2015. godine Aerodrom pravi gubitak u poslovanja od blizu milion evra, što je za 7,4 miliona evra lošiji rezultat nego u istom tromesečju prethodne godine. Glavni uzrok za toliki minus je što Aerodromu Er Serbija duguje oko 2,021 milijardi dinara (16,8 miliona evra) za korišćenje aerodroma, njegovih resursa i ljudi. Za razliku od tog prevoznika strane firme gotovo da nemaju nikakvih dugovanja prema Aerodromu.
Aviatica.rs
U prvih devet meseci ove godine Aerodrom je Er Srbiji fakturisao 2,021 milijardi dinara (oko 16,8 miliona evra), ali je isto toliko knjigovodstveno otpisao.
Aviatica.rs
Takvoj situaciji dodatno je kumovala država koja je restriktivnom politikom prema stranim avio-prevoznicima i direktnom zaštitom Er Srbije doprinela da ove godine bude preko 40.000 čarter putnika manje nego ranije.
Manje čarter letova donelo je višemilionsku direktnu štetu aerodromu Nikola Tesla, a na kraju je učestvovalo i u lošem poslovnom rezultatu.
Ono što još više brine jeste Još veći gubici se mogu očekivati u narednom periodu kada će doći do drastičnog pada broja putnika pošto je zimski red letenja doneo brojne redukcije kako u redu letenja nacionalnog avio prevoznika tako isto i stranih. (Espreso.co.rs / Aviatica.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.