OD SUTRA JEFTINIJI HLEB "SAVA": Ovo će biti nova cena
Hleb, Foto: Espreso

VAŽNO

OD SUTRA JEFTINIJI HLEB "SAVA": Ovo će biti nova cena

Imamo problem sa mesom

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će, radi bržeg suzbijanja inflacije, već od petka biti snižena cena hleba „sava” sa 57 na 54 dinara, kao i da će moliti MMF da ne dođe do još jednog poskupljenja struje ove godine, na koje smo se ranije obavezali.

„Imamo problem sa mesom i to ćemo pokušati da rešimo u narednim danima, očigledno da tu ima mnogo tajkuna koji su tražili na svaki način da se drže izuzetno visoke cene, koje su na nivou najviših evropskih cena. Hleb nam je najjeftiniji, ali će biti još jeftiniji. Našim ulaganjem od 3,2 miliona evra i uz pomoć pekarima hleb „sava” od 500 grama, mi ćemo smanjiti cenu sa 57 na 54 dinara, što je niže oko pet procenata”, rekao je Vučić predstavljajući nove mere.

Istakao je da se zaustavlja inflacija i pomalo i pada, ali da taj proces treba ubrzati.

„Molićemo MMF da nam omogući da ne povećamo cenu struje, na koju smo se obavezali da uradimo u septembru ili oktobru, jer ne mislimo da imamo problem sa finansijama. Mislimo da je važnije da to ne utiče na povećanje drugih cena da bi mogla brže da se obara inflacija ka ciljanih osam odsto, da bismo sledeće godine to spuštali ka 3,5 i 4.0 odsto”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.